WARDRUNA

lørdag 03. mai 202503. mai 2025 20:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 666 (INKL. SERVICEAVGIFT)Den norske norrøn/folk-gruppen har blitt verdenskjent for sitt musikalske univers, inspirert av eldre nordiske tradisjoner. Gruppa ble startet av komponist Einar Selvik tidlig på 2000-tallet og har siden debutplaten hatt stor suksess på tvers av musikalske sjangre, kulturer og språk. Med mål om å gi en ny stemme til gamle tradisjoner, vever Wardruna på særegent vis gamlenordiske instrumenter og versemål inn i et moderne lydbilde.

De siste årene har bandet levert kritikerroste album som Runaljod–gap var Ginnunga (2009), Runaljod–Yggdrasil(2013), Runaljod–Ragnarok (2016), Skald (2018) og Kvitravn (2021). Singelen «Hertan», det urskandinaviske ordet for hjerte, med tilhørende spektakulær musikkvideo, markerer begynnelsen på en ny epoke for bandet. Singelen utforsker dualiteten rundt våre mange abstrakte ideer rundt hjertet, samt rytmen, flyten og pulsen man kan se, høre og føle i naturen og i alle former for liv.

Musikkvideoen ble filmet av den finskeregissøren og fotografen Tuukka Koski, som også står bak videoene for «Raido», «Voluspá»og «Grá».Bandet begir seg ut på en omfattende verdensturné i 2024 og 2025, som blant annet tarturen innom Royal Albert Hall i London og Red Rocs Amphitheatre i Colorado. Heldigvis står også flere fantastiske konserthus i Norges største byer på turnélisten for våren 2025.

Einar Selvik sier om verdensturneen: “Det er alltid en spesiell følelse å planlegge og lansere en ny turné. Denne gangen kanskje enda mer enn vanlig fordi vi besøker flere deler av verden som vi enda ikke har besøkt med Wardruna. Vi ser virkelig frem til å se igjen kjente fjes og steder med musikken vår, men også til å knytte bånd til publikum i nye land.”

«Selv om Wardruna er strålende også på album, er det det definitivt live de, og de særegne og gjerne selvbygde og rekonstruerte instrumentene virkelig får stråle. Lyden og notene er samtidig både fremmede og gjenkjennelige, og visuelt så vakre og imponerende at hverken scenen eller bakteppet trenger noen dekorasjoner.»-Musikknyheter, Sentrum Scene 2022

Varighet:
Ca. 1 time og 30 minutter, uten pause

ARRANGØR: 
Stavanger konserthus

Folk World-music

#Vår2025