OM OSS

LOKALENE

Med fleksible saler, VIP-rom og mesanin med storslått utsikt, romslige foajéområder, restaurant i toppklasse og flotte parkområder er Stavanger konserthus en perfekte ramme for store og små arrangementer.

ARKITEKTUREN

"Romopplevelsen er formidabel. Her føler vi på kroppen at arkitekturen er frossen musikk" (Hild Sørby i Stavanger Aftenblad).

Trapp fra hovedbar til mesanin kledd i lønn

ORGELET

"Stavanger konserthus har fått et instrument som kan uttrykkja det dyriske så vél som det lyriske, det kraftfulle så vél som det sarte. Noreg har fått eit konserthusorgel i internasjonal særklasse" (Kolbein Haga, Vårt Land).

Konserthusorgelet er levert av Ryde&Berg i Fredrikstad

KUNSTPROSJEKTENE

Det nye konserthuset har et omfattende kunstprogram som kan oppeleves i parkeringsgarasjen, i amfiet og til slutt inne i konserthuset.

Skylight 2 av Jeffrey Inaba i foajéen

AKUSTIKKEN

Objektive akustiske målinger og tester bekrefter det artister og presse har ment og skrevet siden åpningen av konserthuset. Fartein Valen er en av verdens beste akustisk saler og Zetlitz imponerer med sin unike fleksibilitet.

HISTORIKKEN

Ideen om et nytt konserthus ble lansert offentlig i 1998, og gav støtet til arbeidet med Bjergstedvisjonen. 14 år etterpå sto det nye konserthuset ferdig.

Byggeplassen april 2009

Organisasjon

Stavanger konserthus IKS er et interkommunalt selskap, eid av Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune. Selskapet driver nytt konserthus som åpnet i 2012 og det gamle konserthuset, Kuppelhallen, som åpnet i 1982.

Konserthusfoajeens glassfasade

Spiseriet

Spiseriet i 1. etasje er restauranten i konserthuset. Etablert av proffer, utviklet av matkjennere, driftet av fagfolk og åpent for alle.

STAVANGER SYMFONIORKESTER

Stavanger Symfoniorkester har sitt hjem i Stavanger konserthus og er konserthusets største leietaker. Orkesteret har 85 musikere og er i sterk kunstnerisk vekst. Foto: SSO

SSO_visning_