FARTEIN VALEN

SALEN SOM ER BÅDE STORSLÅTT OG INTIM

Orkestersalen Fartein Valen har fått sitt navn etter komponisten Fartein Valen (1887-1952) som ble født i Stavanger. Med sitt atonale tonespråk regnes Fartein Valen som en av de store norske komponistene i det 20. århundret.

Salen som både er storslått og intim har en klassisk skoeskeform. Salen har 1500 seter fordelt på parkett, tre balkonger og korbalkong. Vegger og balkongfronter er i utført oljet lønn, gulvet er i ask. De italienske stolene er i lys lønn, trukket med blålilla mohairfløyel.

Salens akustikk er optimalisert for akustisk musikk og Stavanger Symfoniorkester sitt repertoar. Akustikken reguleres ved å endre salens volum (taket kan heves og senkes 5 meter), ved hjelp av akustiske reflektorer over podiet og ved hjelp av lydabsorberende tepper på veggene.

Akustisk regulering gjør at salen er god også til konserter med lettere forsterket musikk, og til konferanser. Som konferansesal har Fartein Valen en kapasitet på 1200.

Se salkart her

Ønsker du å leie Fartein Valen?

Ta kontakt med arrangementssjef Henning Bredal for tilbud og befaring:
E-post: henning.bredal@stavanger-konserthus.no
Telefon: 934 54 008

Orgelet i Fartein Valen

Jeg ble fullstendig bergtatt av skjønnheten i den akustiske konsertsalen. Da vi spilte den første tonen fikk vi umiddelbart følelsen av å være i en konsertsal i verdensklasse.

– Steven Sloane, Stavanger Symfoniorkesters sjefsdirigent i åpningsesongen.

Jeg roper det gjerne ut igjen: For en akustikk! Stavanger konserthus er i verdensklasse! Det er fremdeles litt uvirkelig, og jeg klyper meg i armen mellom satsene i Brittens pianokonsert.

– Leif Ove Andsnes, april 2018.