Stavanger Symfoniorkester: Kammerfest i Valen

søndag 10. mars 202410. mar 2024 18:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 75 - 120 (INKL. SERVICEAVGIFT)Velkommen til en uformell og spennende konsertserie med et variert kunstnerisk program.

Fløytist og komponist Albert Franz Doppler arrangerte og komponerte mye musikk for to fløyter, spesielt for å kunne spille med sin yngre bror, Karl Doppler. Tidlig i karrieren deres var de tilsynelatende et imponerende syn når de opptrådte: den venstrehendte Karl holdt fløyten sin «bakvendt», og skapte et speilbilde av sin høyrehendte bror når han sto motsatt av ham. Andante og Rondo for to fløyter og piano forblir en favoritt ikke bare blant fløytister, men har også blitt arrangert for andre kombinasjoner av solister og orkester. Den lyriske Andante i A-dur har en livlig midtseksjon i a-moll. Den avsluttende Rondo veksler mellom en livlig melodi i a-moll, og avsluttes med en variasjon i C-dur.

Vår cellist Bodhild Vossgård har siden 1996 komponert kammermusikk og musikk for dans, teater og film. Denne kvelden får dere høre hennes Strykekvartett nr. 4, som består av fem satser. Kvartetten starter med et lidenskapelig tema i cello, lister seg videre i pizzicato for så å finne det innledende temaet igjen nå med et hint av tango. Andresatsen er vemodig og sangbar, mens den tredje består av variasjoner over et humoristisk tema. Deretter får vi høre fjerdesatsen som kan minne om en sørgemarsj, før det avsluttes med rytmisk lek i sistesatsen.

SSOpen er et ensemble i SSO, som ofte spiller sammen under konsertkonseptet Der folk ferdes. Til denne kvelden har de satt sammen et variert program til oss, med Ravel, Brahms, Schubert, Grieg, Monk og Ellington, samt palestinsk/norsk folkemusikk.

I Kammerfest i Valen-serien møter du musikere fra SSO. Her spiller de musikk de selv har valgt ut, noe som skaper en personlig og unik ramme rundt konsertopplevelsen.

Som publikum inviteres du til å sitte rundt musikerne på podiet eller på korbalkongen, slik at du kommer ekstra tett på framførelsen.

PROGRAM OG MEDVIRKENDE
Franz Doppler (1821-1883):
Andante & rondo, Op. 25 (1870) 8 min.

Kristin Hammerseth, fløyte
Vidar Austvik, fløyte
Ida Mo Schanche, klaver

Bodhild Vossgård: Strykekvartett nr. 4 20 min.

Bjarte Mo, fiolin
Sondre Fjose Sandberg, fiolin
James Herstatt, bratsj
Bodhild Vossgård, cello

Ravel, Brahms, Schubert, Grieg, Monk, Ellington, palestinsk/norsk folkemusikk 45 min.

SSOpen:
James Herstatt, bratsj
José Moreira, kontrabass
Eli Storstein, klarinett
Alexandre Molina Solís, fagott
Odd Børge Sagland, slagverk

Arrangør: Stavanger Symfoniorkester
Varighet: Ca. 1 time uten pause

Kammermusikk Klassisk Symfoni

#kammermusikk #stavanger symfoniorkester