Nyttig info

BILLETTER

Billetter kan kjøpes på forhånd i billettskranken i konserthuset, på telefon 51 53 70 00 (innvalg 1) og på våre nettsider.

DØRENE LUKKES PRESIS

Dørene inn til konsertsalen åpnes i god tid før konsertstart slik at publikum kan finne sin plass i salen. Dørene lukkes presis. Publikum som kommer for sent vil om mulig bli vist inn ved første naturlige pause.

SPISERIET

Spiseriet i 1. etasje er restauranten i konserthuset. På Spiseriets nettsider kan du se menyer, åpningtider og bestill bord.

PAUSESERVERING

Ønsker du en forfriskning i pausen?
Husk å forhåndsbestille i baren eller på e-post til post@spiseriet.no så står glasset klart når du kommer til pause.

SALKART

Salkart for Fartein Valen
Salkart for Zetlitz
Salkart for Kuppelhallen 

More...

NB! Salkartene viser alle publikumsstoler. Antall publikumsstoler varier med den enkelte produksjon og rigg, og kan mange ganger være mindre. Salskart for Zetlitz viser salen rigget som amfi. Zetlitz kan også rigges med flatt golv med maksimal kapasitet på 1900 ved stående publikum.
Hvilke seter som er er i salg og hvordan salene er rigget for det enkelte arrangement vil fremkomme ved billettkjøp.

GARDEROBE

Konserthuset har ubetjent garderobe der tøyet henger på eiers ansvar. Det finnes også låsbare bokser og kleshengere tilgjengelig for publikum. Betales med mynt.

VERGESKJEMA/KONSERTER MED ALDERSGRENSE

Enkelte konserter har aldersgrense 18 år. Publikum i alderen 13-18 kan få adgang dersom i følge med verge som må være fylt 23. Verge kan ikke ha ansvar for flere enn 2 under 18 år. Vergeskjema må utfylles og medbringes. Les mer og last ned vergeskjema her.

BARN UNDER 2 ÅR

Under barne og familiekonserter i en av konsertsalene kan barn under 2 år om ønskelig sitte på fanget til en voksen (trengs eget sete må det kjøpes billett).

På øvrige konserter må alle publikummere kjøpe egen plassbillett til ordinær pris, uansett alder. Normalt tillates ikke små barn adgang på voksenkonserter.​

GAVEKORT

Har du noen i vennekretsen som du vil glede? Eller kanskje du vil overraske kjæresten med en konsertopplevelse? Har dine svigerforeldre jubileum? Et gavekort i konserthuset kan benyttes av alle generasjoner, og det finnes noe for enhver smak.

Gavekortene kan brukes til både forestillinger og omvisninger. Du velger selv beløp, og gavekortet har en varighet på 2 år. Gavekortene kan kjøpes i billettskranken i konserthuset eller på:

billettportalen.no


Dersom din bedrift ønsker å gi et gavekort til sine ansatte i julegave, så ordner vi det. Kortene leveres pent innpakket. Kontakt billettskranken på telefon 51 53 70 00.


HVORDAN KOMME TIL KONSERTHUSET

Stavanger konserthus ligger ved sjøen i Sandvigå, 700 meter nord-vest for Torget. Stavanger konserthus Kuppelhallen (det gamle konserthuset) ligger i Bjergstedparken like ved. Det er en fin spaser- eller sykkeltur til konserthusene langs Blå Promenade eller gjennom Gamle Stavanger.

Se kart

Adresse

Stavanger konserthus
Sandvigå 1
4007 Stavanger

BUSS

Buss fra Byterminalen stopper i Borgermester Middelthons gate. For rutetider se

www.kolumbus.no

Det tar ca. 20 minutter å gå fra jernbanestasjonen.

PARKERING

Det er parkeringsanlegg under konserthusamfiet med plass til 290 biler. Parkeringsanlegget har heis og 9 betalingsautomater inne. For priser og mer informasjon se www.stavanger-parkering.no.

Det er totalt 14 parkeringsplasser for bevegelseshemmende inne i parkeringsanlegget, og ved konserthusets hovedinngang.

SYKKELPARKERING

Det er parkering for sykler inne i parkeringsanlegget,
ute ved enden av Blå Promenade og på toppen av konserthusamfiet.

GAVEBUTIKKEN I FOAJÉEN

I konserthusbutikken selges spennende og unike gaveartikler og designprodukter. Figgjos porselen spesielt designet for konserthuset, finner du selvsagt i våre hyller. Tallerkenserien Figgjo Felt og bollene Figgjo Pisa er hedret med det høythengende «Merket for god design». I utvalget finnes også musikkrelaterte varer, utvalgte suvenirer, skrivesaker og leker. Vil du ha med deg et minne fra konserthuset, har vi både t-skjorter, notatbøker, sydvester og mye mer med bilde og/eller logo. Vi har også postkort og bøker om konserthuset. Stavanger Symfoniorkesters CD-innspillinger får du også i konserthusbutikken.

Butikken eies og drives av Stavanger konserthus.
Billett til omvisning gir 10% rabatt på alle varer i butikken samme dag.

ÅPEN SØKNAD / LEDIGE STILLINGER

Vi har til enhver tid en del generelle henvendelser vedrørende jobb i Stavanger konserthus. Vil du levere en åpen søknad, ber vi deg fylle ut dette skjemaet.

NB! Vi tar kun i mot søknader på denne måten, og ikke på e-post eller papirpost.

Sommerens foajekonserter 

Planleggingen av neste sommerkonsertserie finner sted utpå nyåret. Skjema for å sende inn søknad legges frem på nettsidene i god tid før fristen for å søke utgår. 
NB! Vi tar kun i mot søknader på denne måten, og ikke på e-post eller papirpost.

UNIVERSELL UTFORMING

Konserthuset har universell utforming,og det er egne områder i salene med plass for rullestolbrukere. Vi har også ordninger for ledsagerbillett. Ta kontakt med betjeningen eller billettskranken for mer informasjon. Konserthuset har også anlegg til hjelp for hørselshemmede.

Våre publikumsverter i foajeen er der for å hjelpe så ikke nøl med å henvende deg til en av dem dersom du trenger assistanse.

rullestolbrukere og bevegelseshemmede med behov for å sitte under konserter med stående publikum

Konserthuset har et begrenset antall plasser tilrettelagt for rullestolbrukere og andre bevegelseshemmede med behov for å sitte under konserter med stående publikum.

Vi ber om at alle dette gjelder tar kontakt med oss på forhånd, på telefon 51 53 70 00 (1) eller eller billett@stavanger-konserthus.no, slik at vi kan tilrettelegge besøket best mulig før dere kommer.

Antall plasser på rullestolrampen er begrenset. Vi kan ikke love at ledsager(e) alltid kan få plass på rampen, men vi vet at de fleste foretrekker å sitte sammen og vi tilrettelegger for det når det lar seg gjøre. Skulle det være behov for hjelp på stedet er det bare å ta kontakt med en av våre verter.

Vi har også noen plasser satt av til andre bevegelseshemmede med sittebehov samt 1 følgesvenn. Disse plassene er plassert på 1. sidebalkong hvor det er noen trappetrinn og plassene egner seg kun for publikummere som klarer seg dit uten assistanse. Antall plasser er begrenset.

De som på forhånd har tatt kontakt med oss, vil gis prioritet til disse plassene.

FOTOGRAFERING OG MOBILBRUK

Telefonbruk og fotografering kan forstyrre både andre gjester og de som opptrer, og vi ber om at publikum tar hensyn til dette. På en del arrangement er fotografering ikke tillatt. Uansett ber vi publikum om å slå mobiltelefonen helt av eller sett den på stillefunksjon. For presse og annen profesjonell fotografering i konserthuset, kontakt oss på forhånd.

OMVISNINGER

Opplev konsertsalene Fartein Valen og Zetlitz, bli med en tur backstage og se noen av de 180 rommene i konserthuset. Samtidig får du innblikk i drift, historikk, arkitektur og akustikk. Omvisningen tar cirka 50 minutter og gjennomføres på musikkens og kunstens premisser. Omvisningene er normalt på lørdager, men i ferier og høytider også på andre dager. Billetter til omvisninger koster kr 90,- og kan kjøpes via arrangement på nettsted eller i billettskranken. Maksimalt antall deltakere er 20.

Omvisning for grupper
Vi tar også imot grupper for omvisning utenom de annonserte omvisningene. For grupper er prisen kr 1800,-, for skoleklasser kr 900,-. Maksimalt antall per gruppe er 30. ---Vi kan også tilby omvisninger med kunstnerisk program. 

For mer informasjon og booking, ta kontakt med markeds- og kommunikasjonssjef Grete Straume, e-post: gs@stavanger-konserthus.no, telefon: 926 95 104.

Omvisning i orgelet
På orgelomvisningen får du oppleve orgelet fra utsiden og innsiden. Du får innblikk i hvordan orgelet virker, og høre hvordan det låter. Minimum 5, maksimum 20 deltakere. Pris per person kr 90,-. 

OBS! Tid må avtales med konserthusorganist Nils Henrik Asheim på e-post: nha@stavanger-konserthus.no, eller telefon: 951 49 855

Omvisning med servering
Kombiner gjerne omvisningen med et måltid i Spiseriet eller noe å drikke i konserthusbaren. Bestilling kan gjøres på post@spiseriet.no eller på telefon: 400 01 324.

BJERGSTED KULTURPARK

Sandvigå og Bjergstedparken er kultursenter og rekreasjonsområde. Mer informasjon om parken. Alle institusjonenene Bjergsted kulturpark har eget felles nettsted med oversikt over alt som skjer: bjergsted.no