US KAMMER MED ISABELLE VAN KEULEN

søndag 23. april 202323. apr 2023 14:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 90 - 275 (INKL. SERVICEAVGIFT)Maurice Ravel: Le Tombeau de Couperin
Joseph Haydn: Cellokonsert nr. 2 i D-dur
Igor Stravinskij: Pulcinella suite

På denne konserten får vi møte Ungdomssymfonikernes kammerorkestersatsing US Kammer, ledet av den enestående fiolinisten Isabelle van Keulen. Solist i Haydns cellokonsert nr. 2 er Marcus Michelin, vinner av US’ solistkonkurranse i november. Konserten er en av de mest spilte for cello, og med Marcus’ nydelige og virtuose spill vil dette bli en fest!

I tillegg til Haydn byr konserten på to fenomenale verk fra 1900-tallet som begge ser tilbake på historien. Ravels Le tombeau de Couperin ble skrevet til minne om venner av Ravel som døde i første verdenskrig (tombeau = gravsten). Formen og satstittlene er inspirert av fransk barokk og François Couperin, derav navnet. Selv om temaet et tungt er musikken overaskende lett og leken.
Stravinskijs suite Pulcinella, originalt en ballett, er basert på et napolitansk manuskript fra 1700-tallet (commedia dell’arte), og musikken er basert på musikk skrevet av Pergolesi og andre samtidige komponister. Stravinsky skal selv ha sagt at: “Pulcinella var min oppdagelse av fortiden, åpenbaringen som muliggjorde alle mine senere verk.” Musikken er elegant med en subtil moderne vri.
Velkommen til en drømmende, vemodig og leken matinékonsert!
Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester og består av landets 100 mest talentfulle og dyktige musikkstudenter. Orkesteret blir regnet som et av de beste av sitt slag og har som visjon å være anerkjent som et av Europas ledende ungdomsorkestre.
US Kammer er grunnpilaren av orkesteret; et enestående tilbud hvor det skal fokuseres på å gi erfaring og opplæring i kammermusikalsk samspill under ledelse av topp internasjonale spillende ledere.

Foto: Ole Wuttudal

VARIGHET
90 minutter inkl pause

ARRANGØR
De Unges Orkesterforbund Rogaland

Kammermusikk Klassisk

#Vår2023