Ungdomssymfonikerne

Sunday 01. August 202101. Aug 2021 19:00 Buy

Fartein Valen
TICKETS KR 150 - 250 (INCL. SERVICE FEE)Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester og består av landets 100 mest talentfulle og dyktige musikkstudenter. Orkesteret blir regnet som et av de beste av sitt slag og har som visjon å være anerkjent som et av Europas ledende ungdomsorkestre. Ungdomssymfonikerne spiller med topp internasjonale dirigenter og solister, og gjester jevnlig kjente klassiske festivaler i Europa.

MEDVIRKENDE
Johannes Gustavsson dirigent
Ingeborg Gillebo solist
Ungdomssymfonikerne

PROGRAM
Victoria Borisova-Ollas:
Open Ground (2006)

Gustav Mahler:
Rückert Lieder (1901-02)
Blicke mir nicht in die Lieder!
Ich atmet´ einen linden Duft
Ich bin der Welt abhanden gekommen
Um Mitternacht
Liebst du om Schönheit

Ørjan Matre: Syklus (WP)

Claude Debussy: La Mer (1905)

Open Ground – Victoria Borisova-Ollas (1969-)
Open Gound er inspirert av Salman Rushdies «The Ground Beneath Her Feet”; En av hans mest betydningsfulle og komplekse romaner hvor fiktiv virkelighet går side om side med ekte historiske hendelser. Kollisjonen mellom de to verdenene får en ødeleggende effekt på skjebnen til alle karakterene som er involvert. En av disse, en legendarisk rocke vokalist, forsvinner under mystiske omstendigheter mens et jordskjelv herjer i Mexico.

Rückert Lieder – Gustav Mahler (1860-1911)
Mahlers Rückert Lieder er en samling på fem sanger med tekster av den tyske dikteren Friedrich Rückert som er tonesatt for sang og orkester av Mahler. Sangene var opprinnelig tenkt som individuelle verk og ble først publisert hver for seg uten noen annen sammenheng enn tekster fra Rückert. I senere tid ble verkene så publisert på nytt som en samling, og det er slik de oftest fremføres i dag. Gustav Mahler hadde et nært forhold til sang og mye av orkestermusikken hans er inspirert av sang og har gjerne et tydelig melodisk preg. Mahlers melodier følger handlingen og tematikken i diktene tett, og sammen skapes et nydelig senromantisk bilde.

Syklus -Ørjan Matre (1979-)
Urpremiere

La Mer – Claude Debussy (1862-1918)
La Mer (Havet) ble av Debussy kalt for «Tre symfoniske skisser for orkester». De tre delene er i utgangspunktet frittstående, men det er likevel tematisk materiale som knytter satsene sammen. Debussys klangfarge og evne til å skape stemningsfulle musikalske øyeblikk er gjenkjennbar allerede fra start. Variasjon i klangfarge og stemning preges av Debussys utstrakte bruk av pentaton skala og heltoneskala. Komponistens nyanserte orkestrering skaper et impresjonistisk bilde av havet. Debussy brukte bilder og andre kunstverk knyttet til havet som inspirasjon til verket, fremfor å vandre langs en strand eller svømme i bølger.

Verket ble urfremført i Paris i 1905 og ble som flere av Debussys verk, dårlig mottatt. Det er først i senere tid at verket har kommet til å bli et av Debussys mest populære og kjente verk.

VARIGHET
1 time og 20 minutter, inkludert pause.

Nummererte plasser
Til denne konserten selges kun nummererte sitteplasser.

Det skal være trygt å besøke oss
Vi gjør det vi kan for at det skal være trygt å besøke oss, og alle arrangement gjennomføres i henhold til nasjonale myndigheters pålegg om smittebegrensende tiltak. Vi har blant annet redusert antall tilgjengelige billetter, slik at vi kan ha god plass og holde avstand. Vi ber alle våre gjester om å følge hygienerådene fra Folkehelseinstituttet. Les mer om hvordan Covid-19 påvirker virksomheten vår her.

ARRANGØR
Stiftelsen Ungdomssymfonikerne

Klassisk