Timbuktu – A Drop Of Midnight

søndag 28. januar 202428. jan 2024 19:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 600 (INKL. SERVICEAVGIFT)



Den svenske hip-hop-stjernen og forfatteren Jason ‘Timbuktu’ Diakité fremfører sitt selvbiografiske teaterprosjekt, «A Drop of Midnight».

Født i Sverige av interracial amerikanske foreldre, utforsker Diakité gjennom denne forestillingen sin kulturelle og rasemessige identitet. Ved å koble Sverige og USA, er «A Drop of Midnight» en historie om familie, tilhørighet og migrasjon, som reiser over kontinenter og musikksjangre.

I teaterversjonen av «A Drop of Midnight», settes det musikk til ordene, i det Timbuktu kaller anledning og pusterom til å formidle en dypere fortelling enn det en vanlig konsert gjør.

I boken følger Timbuktu sine røtter tilbake til farens hjemland USA. Fortellingen handler om søken etter identitet, der Diakité graver bakover i familiehistorien og samtidig tangerer samtidig deler av den afroamerikanske historien – fra slaveri til borgerrettighetskampen og bevegelsen Black Lives Matter.

Forestillingen hadde premiere i Sverige, der det er satt opp rundt 40 datoer i Stockholm og Malmö, og besøkte også Operaen i Oslo.

Forestillingen spilles på engelsk.

Lengde:
TBA

ARRANGØR:
Stavanger konserthus

Hip hop Teater

#Vår2024