The Tiger Lillies – One Penny Opera

søndag 25. september 202225. sep 2022 19:30 Kjøp

Kuppelhallen
BILLETTER KR 200 - 370 (INKL. SERVICEAVGIFT)



Kultbandet The Tiger Lillies – for første gang til Stavanger!

Med utgangspunkt i den satiriske Tiggeroperaen fra 1728 og Tolvskillingsoperaen fra 1928, har The Tiger Lillies laget sin egen helt spesielle konsertversjon. Velkommen til en verden fylt av grådighet, fattigdom og kriminalitet. Velkommen til en komedie du aldri før har sett maken til hvor landeveismenn, halliker, tyver og prostituerte råder og politikere er like korrupte som sine avskum av noen velgere.

Det engelske kultbandet The Tiger Lillies har spilt i Norge flere ganger, men dette er deres første opptreden i Stavanger konserthus.

The Tiger Lillies sin verden er mørk, merkelig og variert, med øyeblikk av dyp tristhet, grusom svart humor og enorm skjønnhet. Fra de etablerte seg i 1989, er de fortsatt en av de mest unike, provoserende bandene man kan komme over. Musikken deres er en blanding av førkrigs Berlin-kabaret, anarkisk opera og sigøynermusikk, som stemmen til Bertolt Brecht og Jacques Brel. Sangene deres dekker alle de mørke aspektene i livet, fra prostitusjon og narkotikamisbruk til vold og fortvilelse, alltid med et snev av humor og skarp ironi. De har deltatt i utallige show over hele verden og samarbeidet med kunstnere fra alle disipliner: fra sirkusartister til Shakespeare-aktører, eksperimentelle dansere til avantgardefotografer og burleske dukketeatre til klassiske musikkensembler.

De vant en Olivier-pris for deres West End Musical «Shockheaded Peter». The Tiger Lillies har to «faste» spillesteder i Norge: Nøtterøy Kulturhus og Festspillene i Bergen. Denne gangen blir også Stavanger innlemmet i reiseruten.

“Bigger, prouder and fleshily engorged with the pustule throb of the garishly gaudy and gloriously obscene.” (Time Out)

“Brilliantly twisted” (The Guardian)

“It’s not surprising that their cult following is worldwide – a Tiger Lillies gig is a journey into wild emotion which passes right through melodrama and out the other side into bizarre beauty” (Evening Standard)

VARIGHET
2 timer og 10 minutter, inkludert pause

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Musikal Teater

#Høst2022