Stavanger Symfoniorkester: Lydo – Musikkens magiske kraft (familiekonsert)

lørdag 09. mars 202409. mar 2024 16:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 125 - 150 (INKL. SERVICEAVGIFT)Spennende familiekonsert der det handler om koblingen mellom musikk og naturfag.

Hva skjer egentlig i hjernen når vi hører på musikk? Hvordan påvirker musikk oss, og hvordan kan vi bruke musikken på en god måte i livene våre?

Disse spørsmålene skal vi prøve å besvare på årets Lydo.

Skoleelever fremfører egen komposisjon
I samarbeid med Skapia har vi i forkant av årets skolekonserter gjennomført en elevoppgave der elever på 5.-10.trinn har komponert egen musikk. Årets vinnere fremfører vinnerkomposisjonen sammen med Stavanger Symfoniorkester på konsertene.

«Live» forskning
I år som i fjor samarbeider vi med RITMO, Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse, ved Universitetet i Oslo, for et helt unikt «live» forskningsprosjekt. Orkestermusikere, dirigent, konferansier, og ikke minst publikum, involveres og deltar aktivt, og kan følge resultatene underveis i konserten. Prosjektet utforsker hvordan orkestermusikere kommuniserer med hverandre, dirigenten og publikum, og hvordan følelsen av samhørighet oppstår under konsert. Vi ser spesielt på hvordan kroppsrytmer – inkludert uttrykksfulle kroppsbevegelser og fysiologiske rytmer som hjertefrekvens og pust – stemmer overens mellom mennesker som spiller eller hører på musikk sammen.

Les mer om prosjektet her: RITMO

LYDO er utviklet av Stavanger Symfoniorkester i samarbeid med Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Målet er å stimulere til økt kjennskap og interesse for realfag med musikk som inngangsport. LYDO oppfordrer til innovasjon og engasjerer elever til å eksperimentere og utforske.

MEDVIRKENDE
Dirigent: Guro Haugli
Konferansier: Izabell

VARIGHET
Ca. 1 time, uten pause

ARRANGØR
Stavanger Symfoniorkester

Barn Klassisk Symfoni

#stavanger symfoniorkester