SSO: LYDO familiekonsert – puls & rytme

lørdag 18. februar 202318. feb 2023 16:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 100 - 150 (INKL. SERVICEAVGIFT)Musikk vekker følelser og rytmen i musikk påvirker puls og blodtrykk. Puls og pustefrekvens øker mer ved å høre på energisk og rask musikk, enn på rolig musikk. Musikk som gir “gåsehud” og frysninger øker også pulsen. Hvorfor det egentlig?

Dette og mer til skal vi utforske i årets Lydo. Det er fasinerende hva musikk gjør med oss mennesker. Musikk setter hele hjernen vår i gang med å jobbe. Den jobber med språk, minner, følelser og bevegelser og mye mer. Hva er det som gjør at en stor gruppe mennesker beveger seg til samme rytme på dansegulvet? Musikk kan lage alle mulige stemninger i oss mennesker. På stadion hører vi Viking-supporterne synge høyt sammen. Rask musikk med høy lyd kan gjøre oss gira. Hvis du hører på avslappende musikk, synker pulsen og blodtrykket. Noen konsentrerer seg bedre hvis de hører på musikk . Hvis du skal trene, kan musikken gi deg ekstra motivasjon og til og med bidra til å øke prestasjonen.

LYDO er utviklet av Stavanger Symfoniorkester i samarbeid med Equinor talentutviklingsprogram, Morgendagens Helter. Målet er å stimulere til økt kjennskap og interesse for realfag med musikk som inngangsport og er tilrettelagt for 5.-10. klasse.

PROGRAM OG MEDVIRKENDE: Annonseres

Arrangør: Stavanger Symfoniorkester
Varighet: Ca. 1 time

Barn Klassisk Musikk

#kammermusikk #stavanger symfoniorkester