SSO Hvem skal trøste knøttet

torsdag 26. oktober 202326. okt 2023 17:30 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 95 - 150 (INKL. SERVICEAVGIFT)Bli med på en reise inn i Tove Janssons magiske verden hvor et lite engstelig knøtt hjelpes ut av ensomheten og inn i fellesskapet og kjærligheten. Forestillingen er et samarbeid mellom Oslo Nye Teater og Stavanger Symfoniorkester.

Lille Knøttet er sjenert og ensom. Selv om han møter andre, tør han ikke riktig vise at han fins, så man legger ikke merke til han. En dag finner Knøttet en flaskepost. Avsenderen er enda mindre og reddere enn han selv – og trenger hjelp. Knøttet bestemmer seg for å hjelpe. Gjennom å trå til for å hjelpe en annen, glemmer Knøttet sin egen usikkerhet og redsel. Når han tør å ta steget ut av ensomheten og synes, begynner også andre å legge merke til han.

Det som inspirerte Tove Jansson til å skrive den nå 60 år gamle bildebokklassikeren, var et brev hun mottok fra en gutt som kalte seg knøttet. Gutten fortalte at det var mange han beundret og gjerne ville møte, men han visste ikke hvordan, siden han alltid følte seg så utenfor og var redd for allting. Selv sa forfatteren om Hvem skal trøste Knøttet? at: «Det kunne jo være trøsterikt om det i barndommens bøker var noen som var enda mer skremt enn en selv. Og når et slikt Knøtt greier seg i boken, er det som om en selv har ordnet opp i det hele. Den handler om at akkurat når man er redd, kan man bli aldeles forferdelig modig».

Fortellingene til billedkunstner og forfatter Tove Jansson er kjent og elsket verden over og er oversatt til en rekke språk.

MEDVIRKENDE:
Knøttet: Knut Wiulsrød
Nurket/ Hemul/ Dronte: Sarah C. Sandberg
Hufsa/ Sniff: Marianne Edvardsen
Snusmumrikken/ Filifjonk: Ingrid Alice Aas
Vinden/ Homser/ Hvaler/ Fisker/ Måne/
Flaskepost/ Sol/ Småkryp: ensemblet

Regi: Bård Bjørknes
Scenografi: Christine Lohre
Dukkemaker: Kari Noreger
Lysdesigner: Daniel Kolstad Gimle
Musikk: Frida Ånnevik, Andreas Stensland Løwe
Lyd: Erling Berby
Koreografisk assistanse: Mikkel Maanum
Dramaturger: Marianne Sævig og Ilene Sørbøe
Inspisient: Ragna Vik
Dirigent: Omer Shteinhart

Forestillingen passer for barn fra 3 år.

Arrangør: Stavanger Symfoniorkester
Varighet: Ca. 1 time

Barn Musikk Symfoni Teater

#kammermusikk #stavanger symfoniorkester