SSO Hovedserien: Stravinskij og Wallins Verdenspremiere for Sheng

torsdag 28. april 202228. apr 2022 19:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 85 - 560 (INKL. SERVICEAVGIFT)Komponistene Rolf Wallin og Igor Stravinskij står svært godt til hverandre. Noen ganger kan vi finne overlappinger, andre ganger kontraster. I denne konserten får vi høre to verk av dem begge, det siste er en verdenspremiere der Wallin og sheng-virtuosen Wu Wei har samarbeidet.  

Konserten starter med Rolf Wallins verk Stonewave for slagverkensemble og orkester, som hører til hans mest kjente verk. Det ble komponert i 1990 og brukt i vettedansen ved åpningen av OL i Lillehammer.  

Deretter får vi høre to verk av Igor Stravinskij. Symfoni i tre satser ble til i årene 1942-45 og bygger på kontraster, ikke ulik symfoniformen. Men Stravinskij lar kontrastene utfolde seg syklisk, ikke innenfor hver sats.  

Nattergalens sang (Airs du rossignol) er et tidlig verk, en del av operaen Nattergalen. Den første sangen til første akt ble komponert i 1909; keiseren av Kina inviterer fuglen til å synge ved hoffet. Men nattergalen – denne i Europa så erkeromantiske fugl – synger forskjellig i operaens tre akter, og Stravinskij har i nattergalens sang kombinert elementer fra alle disse versjonene.  

Siste verk denne kvelden er intet mindre enn en verdenspremiere: Wallins Konsert for sheng og orkester. Det er SSO som har brakt Wallin sammen med den fremragende sheng-blåseren Wu Wei i dette verket.

PROGRAM
Rolf Wallin: Stonewave for slagsverksensemble og orkester
Stravinskij: Symfoni i tre satser
Stravinskij: Chant du Rossignol (Nattergalens sang)
Rolf Wallin: Konsert for sheng og orkester – verdenspremiere

MEDVIRKENDE
Pascal Rophé, dirigent
Wu Wei, sheng
Rolf Wallin, bandoneon (Composer-in-Residence)
SISU slagverksensemble

VARIGHET
Ca. 2 timer, inkludert pause

ARRANGØR
Stavanger Symfoniorkester

Klassisk

#Hovedserie #stavanger symfoniorkester #Vår2022