SSO Hovedserien: Gjestespill fra Trondheim

fredag 12. mai12. mai 19:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER 75.00 - 530.00 NOK (INKL. SERVICEAVGIFT)OBS! Merk konsertdag.

Program:

Klaverkonsert annonseres
Mahler: Symfoni nr 1

Dirigent: Krzysztof Urbanski
Solist: Jan Lisiecki, klaver

Denne kvelden får Trondheim Symfoniorkester sin debutkonsert i Fartein Valen.

Orkesteret, (i bransjen kalt TSO), har en historie som går tilbake til 1909, nesten 30 år før etableringen av SSO. I dag er de to orkestrene jevnstore. TSO har også 85 musikere, og virksomheten omfatter konserter, turnéer, prosjekter innenfor områdene barn og unge, samtidsmusikk, pedagogisk virksomhet, historisk fremførelsespraksis, og kammermusikk.

TSO har gjennomført vellykkede internasjonale turnéer med høy kunstnerisk kvalitet. I 2014 gjorde orkesteret to turnéer i utlandet, den første tilTyskland, Østerrike og Polen, og den andre til International Chopin Music Festival i Warsawa. Orkesteret har også vært i Kina, Spania og Tsjekkia,og fikk mye oppmerksomhet og stor begeistring i forbindelse med deltakelsen på Festspillene i Bergen i 2010.

Hovedverket på kveldens konsert er Gustav Mahlers 1. symfoni, «Titan», som først ble formet som et symfonisk dikt over romanen «Titan» av Jean Paul (1763-1825), og med klare paralleller til Mahlers eget liv. Men underveis i skrivingen, utviklet verket seg bort fra det mer programmatiske og fikk en tydeligere symfonisk form.

Fra og med høsten 2010 og ut våren 2017 er Krzysztof Urbanski TSOs sjefdirigent og kunstneriske leder. Med sitt brede repertoar og som fortolker av de store klassikerne har Urbanski vist seg som en dirigent som både beriker, begeistrer og beveger et stort publikum.