SSO: Familiekonsert – Reisen til julestjernen

lørdag 17. desember 202217. des 2022 16:00 Kjøp
Få billetter

Fartein Valen
BILLETTER KR 50 - 150 (INKL. SERVICEAVGIFT)Historien om Sonja har trollbundet barn og voksne i mange generasjoner, helt siden den ble satt opp første gang julen 1924.

Lille prinsesse Gulltopp forsvinner en julaften hun er ute i skogen for å lete etter Julestjernen. Det blir stor sorg og oppstandelse på slottet. Dronningen dør, og kongen forbanner Julestjernen. En dag dukker den snille Sonja opp. Hun ønsker å finne Julestjernen for kongen, for da kan han ønske seg prinsesse Gulltopp tilbake. Den onde greven og heksa gjør alt de kan for å hindre Sonja i å finne stjernen. Hvis kongen dør barnløs, vil nemlig greven arve tronen.

I ord og toner med skuespiller Silje Salomonsen skal vi gi deg den velkjente historien om Sonja, og hennes søken etter Julestjernen.

Vi får også presentert musikalske utdrag fra fjorårets adventkalender på NRK. Kristiania Magiske Tivoli Theater er et storslått juleeventyr om fattiggutten Luca fra Vika, som blir kjent med alt det magiske og forunderlige i Oslos gamle teater i 1909. Stavanger Symfoniorkester spilte inn musikken til adventskalenderen høsten 2021.

«Måtte du få din! For det finnes en julestjerne for alle.
Det gjelder bare at vi leter på den riktige måten.»
Sverre Brandt (1924)

PROGRAM
Reisen til julestjernen
Sverre Brandt, forfatter
Johan Halvorsen, komponist
Kristiania Magiske Tivoli Theater – utdrag
NRKs adventskalender 2021
Sindre Hotvedt, komponist

MEDVIRKENDE
Silje Salomonsen, forteller, sanger og konferansier
Terje Boye Hansen, dirigent
Stavanger kulturskole

VARIGHET
Ca. 40 minutter, uten pause

ARRANGØR
Stavanger Symfoniorkester

Barn Julekonsert Klassisk Musikk Symfoni

#Høst2022 #stavanger symfoniorkester