SSO: Debussys Faun og Wallins Urbane Fortellinger

torsdag 20. januar 202220. jan 2022 19:30 Kjøp
Utsolgt
fredag 21. januar 202221. jan 2022 19:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 125 - 345 (INKL. SERVICEAVGIFT)Stykket av Debussy som innleder konserten, var det han for alvor slo gjennom med. Wallins verk utforsker det som ligger under byens hud, mens Dukas er representert med et verk vi ikke hører for ofte. 

Claude Debussy fikk, som den eneste musiker, tilgang til de berømte «tirsdagskveldene» hos dikteren Stéphane Mallarmé. Bekjentskapet med ham fikk Debussy til å skrive musikk til et av hans dikt, Prélude à l’après-midi d’un faune; urfremførelsen fant sted i 1894.  

Rolf Wallin er en av de fremste norske komponistene i sin generasjon. Under City Skin er fra 2009 og ble bestilt av kammermusikkfestivalen i Risør. Vi hører dagens urbane lydbilder i dette verket, men Wallin sier selv at han griper tilbake til mytologien. Til middelalderens bestiarier, den tids bøker om dyr, med utførlige beskrivelser, bilder og fabler. Og kanskje, sier Wallin, har vi i vår urbane jungel ubevisste relasjoner til slike mytologiske tegn og historier.

Paul Dukas mest kjente verk er Trollmannens læregutt med undertittelen scherzo etter en ballade av Goethe. Symfoni i C-dur ble skrevet et par år før dette kjente verket, i 1895-96. Skal man sammenligne verket med andre, må det være med César Franck. Orkestreringen er mesterlig gjort i dette verket, som inneholder mange iørefallende melodier, men alltid innenfor en stram form.

PROGRAM
Debussy: Faunens ettermiddag
Rolf Wallin: Under City Skin
Dukas: Symfoni i C-dur

MEDVIRKENDE
Marc Soustrot, dirigent
Lars Anders Tomter, bratsj
Rolf Wallin, Composer-in-Residence

VARIGHET
Ca. 1 time og 50 minutter, inkludert pause

ARRANGØR
Stavanger Symfoniorkester

Klassisk

#stavanger symfoniorkester #Vår2022