Sondre Lerche (Solo)

fredag 07. august 202007. aug 2020 19:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 375 (INKL. SERVICEAVGIFT)Så langt i 2020 har Sondre Lerche sluppet en kritikerrost essay-samling, omfavnet begge ender av karantenetilværelsen med hyllede konserter alene i både stue og mausoleum, samt Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret. Etter en oppsiktsvekkende sterk perlerad singler er tiden endelig moden for hans mest gripende og komplette verk, albumet «Patience».

Tålmodighet har lenge vært Sondre Lerches hemmelige våpen. Men de seneste månedene har han, kanskje mer enn noen annen norsk artist, møtt de mange korona-utfordringene og avlysningene med både handlingskraft og oppfinnsomhet. I tillegg til å jobbe med det nye albumet «Patience», var han en av de første artistene som strømmet konsert fra sofakroken gjennom Brakkesyke — en konsert nesten 80.000 mennesker var innom, og som samlet inn 150.000 kroner til Leger Uten Grenser. Like etter filmet han likeså godt en elegant karriere-oppsummerende konsert med Kringkastingsorkesteret i NRKs Store Studio.

Og for bare få uker siden, da Helsedirektoratet åpnet for mindre samlinger av folk — med én meters avstand — var han rask med å gripe sjansen til å endelig spille for mennesker igjen. Alene i Oslos Emanuel Vigelands Mausoleum, foran tjue publikummere om gangen fremførte Sondre blant annet sin kanskje mest skjellsettende komposisjon, «Patience»-nøkkellåten «Why Would I Let You Go» i samspill med mausoleets atten sekunder lange, naturlige klang. Resultatet ble flere terningkast seks-anmeldelser, og syv rystende vakre, utsolgte konserter som fremkalte det eksistensielle suset Lerche dykker ned i på «Patience» med låter som «Are We Alone Now» og «Why Did I Write The Book Of Love».

Tekstmessig skriver Sondre bedre og mer presist enn noen gang — med eksplisitt oppriktighet og snert som åpner nye rom for både selvransakelse, tvil og sårbarhet. Og, som alltid, i utsøkt bevegelse med salige melodier og akkordrekker som virker stadig mer inspirert av både den store amerikanske, såvel som den brasilianske, sangboken.

Gled deg til å høre hans fengende poplåter i Zetlitz , fredag 7. august!

Det selges kun unummererte billetter. Publikum vil bli tildelt plass ved ankomst.

Konsertene avvikles i tråd med råd og pålegg fra myndighetene, og med smittebegrensende tiltak iverksatt.

Anmeldelser for «Patience»:

«Hver eneste låt evner å sette forventninger som nesten uten unntak overgås»
– VG, 6/6

«Dette er utvilsomt et mesterverk.»
– Musikknyheter, 10/10

«Svevende, drømmeaktig, og rent ut nydelig»
– Aftenposten, 5/6

«Han får det til, Sondre»
– Dagbladet 5/6

«Sondre Lerches fineste plate»
– Dagsavisen, 5/6

«Med «Patience» går Sondre Lerche dypere inn i den nysgjerrige, eksistensielle søken som har resultert i en av Norges mest imponerende popkataloger.»
– NRK, 5/6

Varighet: 1 time, uten pause.
Arrangør: Stavanger konserthus i samarbeid med Standing Ovation

Pop