Silent Night med Marit Risnes og Duo Gvito

søndag 28. november 202128. nov 2021 13:00 Kjøp

Vip
BILLETTER KR 300 (INKL. SERVICEAVGIFT)Opprinnelsen til «Stille natt» var at den ble originalskrevet for lutt. Slik ble idéen om en stemningsfull akustisk julekonsert med gitarduo og sang til.

«Stille Nacht, Heilige Nacht» av Franz Gruber, sangen som har omfavnet generasjoner og stadig rører ved hjerter over hele verden, oppstod i en landsby i Østerrike julaften 1818 for over 200 år siden. Orgelet i St. Nicolaus var i ustand og for å skape stemning under kveldsmessen lagde organist Gruber en sang som kunne synges til et enkelt lutt-akkompagnement. Slik fant urframføringen av verdens mest kjente julesang «Stille natt» sted, en julekveld i Oberndorf.

Velkommen til en stemningsfull klassisk julekonsert der de internasjonalt anerkjente utøverne med Berliner sopran Marit Kristine Risnes og gitarduoen Duo Gvito med prisbelønte Marius Gundersen og Gjermund Titlestad (gitar, arrangement), presenterer de tradisjonelle og klassiske julesangene i et akustisk format, gjenkjennende for alle aldre. Konserten krydres med med anekdoter, munter stemning og det sies at gåsehudfaktoren er høy (Sandnesposten).

Fond for utøvende kunstnere, Mfo Rogaland, Rogaland Fylkeskommune og Sandnes kommune har ved tidligere anledninger gitt Marit Risnes og Duo Gvito med Marius Gundersen og Gjermund Titlestad bekreftelse på, og anerkjennelse for samarbeidets kunstneriske kvalitet.

MEDVIRKENDE
Marit Risnes sopran
Duo Gvito:
Marius Gundersen gitar, arrangement
Gjermund Titlestad gitar, arrangement

VARIGHET
Ca. 1 time, uten pause.

ARRANGØR
Marit Risnes

Julekonserter Klassisk

#Høst2021