Siddis Brass 2020: Festkonsert

lørdag 07. november 202007. nov 2020 18:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 170 - 275 (INKL. SERVICEAVGIFT)Covid-19 satte en effektiv stopper for konkurransen Siddis Brass 2020. Selv om høstens høydepunkt er avlyst kan vi med stor glede ønske velkommen til en forrykende festkonsert i Stavangers storstue, Fartein Valen i Stavanger Konserthus. Manger Musikklag, som har vunnet Siddis Brass hele åtte ganger, og regjerende norgesmester Stavanger Brass Band, med sine ni seire i Siddis Brass, har brukt høsten til å forberede underholdende musikk i kjent Siddis-stil.

STAVANGER BRASS BAND
Stavanger Brass Band ble stiftet i 1981 og har vært et av Norges ledende brass band siden. Korpset tok sin tiende NM tittel i februar i år, og ser fram til å representere Norge i Europamesterskapet i Malmø i jubileumsåret 2021. Underholdningskonkurransen Siddis Brass arrangeres av SBB i Stavanger hvert år i november, med over 50 deltakende korps. Siddis Brass er en viktig arena for nyskapende repertoar og underholdningskonsept for brass band. I tillegg til å være vertskorps har SBB vunnet elitedivisjonen i Siddis Brass totalt ni ganger.

Stavanger Brass Band har gjennom samarbeid med ulike komponister og arrangører utviklet ny musikk innenfor ulike sjangere, inkludert moderne, jazz, orkester, orgel og underholdningskonsepter. Korpset har gjennom mange år vært en drivkraft for nyskapning innenfor norsk brass band bevegelse. Dette har medført invitasjoner til å opptre på prestisjefylte arrangementer og festivaler i Norge og internasjonalt. SBB har vært på turne i store deler av verden inkludert Australia, USA, Japan, England, Scotland, Wales, Nederland, Frankrike, Latvia og Litauen.

Stavanger Brass Band har, sammen med sin sjefsdirigent Allan Withington, en lang tradisjon med å fremføre nyskrevet musikk. I en årrekke har bandet presentert skreddersydde bestillingsverk på Siddis Brass, og på denne konserten vil det bli presentert et variert utvalg høydepunkter fra de siste 10 årene. Bli med på en spennende musikalsk reise gjennom et desennium med nyskapende konsepter.

MANGER MUSIKKLAG
Manger Musikklag (stiftet i 1922) er et brassband fra Manger i Alver kommune. Bandet er et av de eldste i Norge, og har lange tradisjoner for gode konsert- og konkurranseprestasjoner i inn- og utland. MML sine medlemmer er amatørmusikere i alderen 18-45 år, og størstedelen har bakgrunn fra brassmiljøet i Nordhordland. MML har etablert seg i det øverste sjiktet av brassband i Europa, og har satsa tungt på ny musikk for mediet helt siden 1980-tallet. Denne satsingen har dannet grunnlaget for MML sin BrassWind-festival. Denne ble arrangert for første gang i 2004 og har ført til at Manger Musikklag er et ensemble med stor spennvidde i repertoaret, og for en pioner å regne i arbeidet med å fronte ny norsk musikk. Hver sesong har MML en svært innholdsrik konsertartplan som favner om mange sjangre og arenaer, og korpset har ofte besøk av høyt meritterte dirigenter og solister. MML sitt lange kulturarbeid i ungdomsmiljøet på Radøy har også ført til at MML er utnevnt til nasjonal MOT-ambassadør.

I dette programmet tar Manger Musikklag med lytteren på en reise gjennom natten. Etter først å ha sovna rolig til Eric Whitacre sitt fantastiske korverk «Sleep», byr natten senere på alt fra ville drømmer om surrealistiske teddybjørner til fest og leven på gaten utenfor soveromsvinduet. Det hele kulminerer med en kaotisk og marerittaktig finale, i form av Paul McGhee sin forrykende «Son of Kong».
 
VARIGHET
ca. 2 timer, inkludert pause.

Nummererte plasser
Til denne konserten selges kun nummererte sitteplasser, alle med 1-meters avstand.

Det skal være trygt å besøke oss
Vi gjør det vi kan for at det skal være trygt å besøke oss, og alle arrangement gjennomføres i henhold til nasjonale myndigheters pålegg om smittebegrensende tiltak. Vi har blant annet redusert antall tilgjengelige billetter, slik at vi kan ha god plass og overholde regelen om 1-meters avstand. Vi ber alle våre gjester om å følge hygienerådene fra Folkehelseinstituttet. Les mer om hvordan Covid-19 påvirker virksomheten vår her.

ARRANGØR
Siddis Brass

Brass band