Saksofontalentet Magnus von Brandis med Stavanger Amatørsymfoniorkester

lørdag 23. oktober 202123. okt 2021 14:00 Kjøp

Foajé
BILLETTER KR - 200 (INKL. SERVICEAVGIFT)Stavanger Amatørsymfoniorkester har fått med seg saksofontalentet Magnus von Brandis på årets første konsert. Selv om han ikke er mer enn 19 år, har Magnus allerede en lang liste med førstepriser og stipend på CV-en sin. I det årlige Ungdommens musikkmesterskap har han fått flere førstepriser, stipend fra blant annet Alf Aareskjolds minnefond og fra hjembyen sin, Sandnes.

Magnus har akkurat startet på Norges Musikkhøgskole etter tre år på Vågen videregående skole og med seks år bak seg på Stavanger kulturskoles talentutviklingsprogram, UtB. Han har spilt i Stangeland skolekorps, Rogaland Ungdomskorps og vært fast medlem i Bjergsted Blåseensemble.

I tillegg til Aleksandr Glazunovs saksofonkonsert får publikum høre Stravinskijs festlige orkestersuite for lite orkester, før det blir premiere på Erik Waldejers orkesterarrangement av en sigøynerballade av Ninine Garcia, skrevet til minne om sigøynerne som døde i Auschwitz. Konserten avsluttes med Georges Bizets symfoni i C, alt under dirigenten Bastien Ricquebourgs ledelse.

PROGRAM
Stravinskij: Suite nr. 2 for lite orkester
Glazunov: Konsert for alt-saksofon og strykere
Garcia: Sigøynerens tårer (arr. Erik Waldejer)
Bizet: Symfoni i C

MEDVIRKENDE
Bastien Ricquebourg – dirigent
Magnus von Brandis – solist, alt-saksofon
Stavanger Amatørsymfoniorkester (SASO)

VARIGHET
1 time og 30 minutter, inkludert pause.

ARRANGØR
Stavanger Amatørsymfoniorkester

Kammermusikk Klassisk

#Høst2021