Rymden

fredag 08. oktober 202108. okt 2021 20:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 360 - 420 (INKL. SERVICEAVGIFT)Skandinavisk jazz i verdensklasse!

Super-trioen Rymden med Bugge Wesseltoft har på få år blitt et internasjonalt navn med stort platesalg og flere utsolgte turnéer. Trioen bygger på arven etter Bugge Wesseltoft sitt «New Conception of Jazz» i møte med Magnus Öström og Dan Berglund fra «Esbjørn Svensson Trio».

I mars slapp trioen sitt siste album «Space Spailors» og i oktober er det klart for releaseturné inklusiv stopp i Stavanger. «Den nye plata «Space Sailors» er veldig retningsbestemt og gjenspeiler at vi begynner å bli kjent med hverandre musikalsk», sier Bugge Wesseltoft.

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft hadde lenge ønsket å spille i en pianotrio. Som en viktig forkjemper for «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) var han på leting etter noe som lignet hans egne følelser for, og hans egen tilnærming til det musikalske. Det var grunnen til at han inviterte to venner og innovative krefter innen europeisk jazz til samarbeid; Magnus Öström and Dan Berglund. De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet, Magnus og Dan med «Esbjørn Svensson Trio» og Bugge med «New Conception Of Jazz». Begge prosjekter turnerte verden rundt, og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde– med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tenking. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og fortsetter å inspirere kommende generasjoner.

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuost jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk.

MEDVIRKENDE
Bugge Wesseltoft piano, keyboard
Dan Berglund bass
Magnus Öström trommer

VARIGHET
1 time og 30 minutter, uten pause.

ARRANGØR
Stavanger Jazzforum

Jazz