ORGELNATT

lørdag 15. april 202315. apr 2023 20:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 150 - 300 (INKL. SERVICEAVGIFT)Orgelnatt, Stavanger konserthus sitt laboratorium, besta°r som alltid av tre kontrasterende deler der orgelet deltar i samspill og sam- arbeid med grenseoverskridende kunstnere. Det er 10 års siden vi tok i bruk orgelet, og i jubileumssesongen er det Ingerine Dahl, Stefan Fraunberger og de seks fabelaktige sangerne i Trondheim Voices som sammen med Nils Henrik Asheim skal utforske og fargelegge orgelnatta.

Ingerine Dahl er til daglig konsertmester i SSO, og har ved siden av dette en utforskende solistvirksomhet i grenseomra°dene mellom lyd, bevegelse og det visuelle. Annamaria Kowalsky har skrevet verket «Sei solo la luce» til henne, med utgangspunkt i Bachs kjente Chaconne.

Stefan Fraunberger oversetter forskjellig materiale til orgellyd ved hjelp av data-analyser. Prosjektet «Plausibilities» tar for seg lydopptak av resitasjon fra Koranen, en ortodoks hymne og strømninger i vann, og lar disse bli spilt av orgelpipene. Orgelet blir pa° under- fundig vis forvandlet til en stemme.

Trondheim Voices kommer fra jazzens verden, men kjenner ingen sjangerdefinisjoner i sin virksomhet. Til Orgelnatt har hver av sangerne sin egen tra°dløse kontroll som lar dem transformere sin egen stemme elektronisk. Storsla°tte ambiente landskaper, vakre melo- dier og abstrakte lydbilder improviseres frem i øyeblikket, intuitivt og som om sangerne var en felles pustende organisme.

Sangere: Live Maria Roggen, Heidi Skjerve, Siri Gjære, Anita Kaasbøll, Tone A°se, Kari Eskild Havenstrøm. Lyddesign: Atle Karstad.

Varighet:
2 timer og 40 min.

Arrangør:
Stavanger konserthus

Klassisk Orgel Samtidsmusikk

#Vår2023