Orgelnatt: Økologi, maskinmusikk og vokalkunst

lørdag 01. oktober 202201. okt 2022 20:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 150 - 300 (INKL. SERVICEAVGIFT)Det finnes alltid et orgel, en rød tråd – men bortsett fra det tilbyr høstens Orgelnatt et sett kontraster fra ulike verdener.

En video-avdeling viser to kunstneres blikk på naturen: Ananda Sernés nærstudier av insekter, deres bevegelser og lyder, og Signe Christine Urdals meditasjon over lyset som faller inn i en tettvokst skog, i filmen «Mycelium». Denne er et samarbeid med komponist og musiker Gunhild Seim, som fremfører musikken i duoen Chattermark (med John Lilja, for anledningen supplert med Nils Henrik Asheims orgel). «Evigt ejes kun det tabte.»

Duoen Gamut inc., alias Marion Wörle og Maciej Sledziecki, dyrker de de kaller «retro-futuristisk maskinmusikk». Med en forkjærlighet for automatiserte instrumenter har de utviklet et omfattende prosjekt for datastyrt pipeorgel, som bl.a. har resultert i en egen Berlin-basert festival med dette som tema. De fremfører et nytt verk spesiallaget for orgelet i Stavanger konserthus.

Afghansk-tyske Simin Tander blir omtalt som en av de mest særpregede sangerne i europeisk jazz i dag. Med sin uttrykksrike stemme skaper hun en bro mellom vestlig kunstmusikk og sine røtter fra Midtøsten. For mange vil hun være kjent fra ECM-innspillinger og fra samarbeid med flere norske jazzmusikere. Det blir en ny vending å høre henne skape en lydverden sammen med konserthusets orgel.

VARIGHET
2 timer og 30 minutter inkl. 2 pauser

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Orgel

#Høst2022