Orgelnatt: Feshareki / Barrett / Asheim

Saturday 04. September 202104. Sep 2021 20:30 Buy

Fartein Valen
TICKETS KR 150 - 250 (INCL. SERVICE FEE)Orgelnatt presenterer et internasjonalt, nyskapende program som lar deg høre orgel slik du aldri har gjort før, med de anerkjente kunstnerne Shiva Feshareki og Natasha Barrett i samarbeid med Nils Henrik Asheim.

Shiva Feshareki er en komponist basert i London, og har i tillegg platespilleren som sitt spesialinstrument. Hun har mottatt British Composer Award for innovasjon, står bak symfoniske orkesterverk, sjangerkryssende samarbeidsprosjekter og har også sin egen radiosending. Til Orgelnatt skaper hun en «Live turntable composition» – helt ny musikk basert på orgel-LP-plater hun finner på Stavanger bibliotek.

Natasha Barrett, basert i Oslo, er en ledende internasjonal stemme i den nye bølgen av artister som jobber med 3D-lyd og samtidsmusikk. Hun har bl.a. mottatt Nordisk Råds musikkpris. «Where Shockwaves Become Sound» (der trykkbølger blir til lyd) dreier seg om fysikkens realiteter slik vi føler det i kroppen, og om bølgene av desinformasjon som infiltrerte 2020. Det er et bestillingsverk fra Stavanger konserthus, utviklet spesielt for vårt orgel, og får sin verdenspremiere nå. Den elektroniske delen involverer et 12-kanals høyttaleroppsett som styres live av Barrett.

Nils Henrik Asheim spiller orgelpartiet i Barretts verk, og presenterer dessuten en egen komposisjon for midi-styrt orgel som etter planen skal ha premiere på Aggregate-festivalen i Berlin 30. august.

VARIGHET
2 timer, inkludert pause.

Nummererte plasser
Til denne konserten selges kun nummererte sitteplasser.

Det skal være trygt å besøke oss
Vi gjør det vi kan for at det skal være trygt å besøke oss, og alle arrangement gjennomføres i henhold til nasjonale myndigheters pålegg om smittebegrensende tiltak. Vi har blant annet redusert antall tilgjengelige billetter, slik at vi kan ha god plass og holde avstand. Vi ber alle våre gjester om å følge hygienerådene fra Folkehelseinstituttet. Les mer om hvordan Covid-19 påvirker virksomheten vår her.

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Klassisk Orgel Samtidsmusikk Scenekunst