Orgelkino: Körkarlen med Sigbjørn Apeland (orgel)

søndag 15. august 202115. aug 2021 19:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 150 - 200 (INKL. SERVICEAVGIFT)Körkarlen (The Phantom Carriage) er et av hovedverkene fra stumfilmtiden. Den ble laget i 1921, og har dermed 100-årsjubileum i år. Filmen ble et internasjonalt gjennombrudd for den svenske regissøren Victor Sjöström. Manuset er basert på Selma Lagerlöfs roman. Handlingen sentrerer rundt David Holm, spilt av Sjöström selv, som blir minnet om livet sitt før han ble alkoholiker og sviktet sine nærmeste, og som forbedrer seg.

Sigbjørn Apeland tolker denne filmen på konserthusorgelet. Han er blant Norges mest allsidige organister, like mye hjemme på pipeorgelet som på trøorgelet, i jazz og kirkemusikk som i folkemusikk-settinger. Han har medvirket på et stort antall innspillinger, f.eks. med Nils Økland, Agnes Buen Garnås og Berit Opheim.

VARIGHET
ca. 1 time og 50 minutter.

Nummererte plasser
Til denne konserten selges kun nummererte sitteplasser.

Det skal være trygt å besøke oss
Vi gjør det vi kan for at det skal være trygt å besøke oss, og alle arrangement gjennomføres i henhold til nasjonale myndigheters pålegg om smittebegrensende tiltak. Vi har blant annet redusert antall tilgjengelige billetter, slik at vi kan ha god plass og holde avstand. Vi ber alle våre gjester om å følge hygienerådene fra Folkehelseinstituttet. Les mer om hvordan Covid-19 påvirker virksomheten vår her.

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Filmkonsert Orgel orgelkino