Orgelets julekonsert: Messiaen og billedkunst

søndag 20. desember 202020. des 2020 19:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 130 - 250 (INKL. SERVICEAVGIFT)Velkommen til en vakker opplevelse for øyne og ører. Den franske komponisten Olivier Messiaen tolker julemysteriet i sin kjente orgelsyklus «La Nativité». Samtidig vises bilder på storskjerm av franske kunstnere fra samme epoke. Erling With Aasgaard framfører orgelverket, og Gunnar Danbolt gir en verbal presentasjon av bildene.

«La Nativité du Seigneur», som betyr «Herrens fødsel», er komponert i 1935 og inneholder ni såkalte meditasjoner, fargerike skildringer av motiver som Maria med barnet, gjeterne, englene, de vise menn, og av Messiaens personlige tolkninger av det guddommelige vesen. Ifølge komponisten er musikken også inspirert av fjell og glassmalerier.
Gunnar Danbolt er en av landets fremste kunstformidlere, kjent fra bl.a. Kunstreisen på NRK P2. Han er professor emeritus i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen, og har utgitt en rekke bøker og artikler. Bildene som Danbolt har valgt ut til denne konserten, er av kunstnere som Robert Delaunay, George Rouault og George Braque. Bildet i denne konsertomtalen er malt av Robert Delaunay i 1930 og har tittelen «Sirkulære former». Dette var et av Delaunays abstrakte bilder som Olivier Messiaen mente lå tettest til hans egen musikk.
Erling With Aasgård har sin musikalske utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim, Hochschule für Musik i Stuttgart og Sweelinck Concervatorium i Amsterdam. Aasgård bedriver utstrakt konsertvirksomhet i inn- og utland både som orgelsolist, cembalist, kammermusiker og ikke minst akkompagnatør. Han har vært ansatt som domkantor i Molde domkirke, og har undervist i orgelspill ved Musikkonservatoriet, NTNU. Aasgård er nå kantor i Kolstad kirke i Trondheim.

VARIGHET
1 time og 25 minutter

Nummererte plasser
Til denne konserten selges kun nummererte sitteplasser, alle med 1-meters avstand.

Det skal være trygt å besøke oss
Vi gjør det vi kan for at det skal være trygt å besøke oss, og alle arrangement gjennomføres i henhold til nasjonale myndigheters pålegg om smittebegrensende tiltak. Vi har blant annet redusert antall tilgjengelige billetter, slik at vi kan ha god plass og overholde regelen om 1-meters avstand. Vi ber alle våre gjester om å følge hygienerådene fra Folkehelseinstituttet. Les mer om hvordan Covid-19 påvirker virksomheten vår her.

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Julekonserter Klassisk Orgel Samtidsmusikk