Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det)

fredag 02. oktober 202002. okt 2020 19:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 275 (INKL. SERVICEAVGIFT)Velkommen til et operashow du aldri har sett maken til!

Fire sangere og en pianist tar deg gjennom 400 år med operahistorie på kun 60 minutter (hvis vi rekker det). De har plukket ut alle operagodbitene, og laget en forestilling som skal få DEG til å elske opera. Kanskje plukker du opp noen nye opera fun-facts, om du allerede er en operanerd?

«Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det)» er en humoristisk forestilling som tar for seg hele operahistorien på 60 minutter. Opera favner mye mer enn bare «Carmen» og «O mio babbino caro», og kunstformen opera er på alle måter fremdeles høyaktuell. Ved å fremføre høydepunkter fra hele operahistorien, inviterer vi publikum til å oppleve opera i en uformell og humoristisk ramme.

Forestillingen tar publikum på en reise fra Monteverdi på 1600-tallet til kjente komponister som Mozart, Verdi, Puccini, Wagner og dagsaktuelle Henning Sommero. Operasjangeren blir vist fra sin beste side, og utøverne tar musikken på fullt alvor, selv om forestillingen er full av humor. Publikum veiledes ved hjelp av en fortellerstemme som setter det hele i et historisk perspektiv, og med sømløse overganger sys det hele sammen med en humoristisk tone. Sangerne deler på fortellerrollen underveis, og med et stramt tidsskjema blir mange av de musikalske utdragene presentert i korte utdrag eller snutter, mens andre høydepunkter presenteres i sin helhet.

Operahistorien på 60 minutter er regissert av Bjørn Sæter og skreddersydd for det uerfarne publikum – selv om den også passer godt for de mer operainteresserte. Med flotte kostymer og enkel scenografi presenteres operahistorien på en lettfattelig måte, uten andre hjelpemidler enn et flygel eller piano (evt. el-piano).

MEDVIRKENDE
Hanne Korsbrekke Askeland, sopran
Sara Aasen, sopran
Dagfinn Andersen, baryton
Knut Kristian Mohn, tenor
Stefan Ibsen Zlatanos, pianist

Regissør: Bjørn Sæter

Bjørn Sæter er en erfaren teaterregissør. Han har også regissert flere musikaler, blant annet den kritikerroste Les Misérables ved Trøndelag Teater (2006), samt operaen «Tryllefløyten» for Opera Sør (2012). Stefan Ibsen Zlatanos har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Hans Eisler Hochschule für Musik Berlin. De fire sangerne har alle utdannelse fra blant annet Operahøgskolen, og har bred erfaring innenfor musikk- og scenekunst.

Varighet: 60 minutter

Arrrangør: Stavanger konserthus

Nummererte plasser
Til denne konserten selges kun nummererte sitteplasser, alle med 1-meters avstand.

Det skal være trygt å besøke oss
Vi gjør det vi kan for at det skal være trygt å besøke oss, og alle arrangement gjennomføres i henhold til nasjonale myndigheters pålegg om smittebegrensende tiltak. Vi har blant annet redusert antall tilgjengelige billetter, slik at vi kan ha god plass og overholde regelen om 1-meters avstand. Vi ber alle våre gjester om å følge hygienerådene fra Folkehelseinstituttet. Les mer om hvordan Covid-19 påvirker virksomheten vår her.

Opera