Nyttårskonserten 2025 fra Wien feirer Johan Strauss 200 år – Schönbrunn Palace Orchestra

lørdag 04. januar 202504. jan 2025 19:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 795 (INKL. SERVICEAVGIFT)I 2025 vil Schönbrunn Palace Orchestra gi sine tradisjonelle nyttårskonserter i Skandinavia en spesiell glans. Anledningen er 200-årsjubileet til Johann Strauss, “valsens konge”, hvis musikalske arv fortsetter å fortrylle hjertene til mennesker rundt om i verden to århundrer etter hans fødsel.

Johann Strauss ble født i Wien i 1825 og formet musikken i sin tid som ingen andre. Med sine valser, polkaer og operetter skapte han tidløse mesterverk som fortsatt regnes som selve symbolet på musikktradisjon fra Wien i dag. 2025 markerer 200-årsjubileet for hans fødsel, og dette betydelige jubileet vil bli feiret internasjonalt.

Schönbrunn Palace Orchestra, kjent for sine utsøkte tolkninger av verkene til Strauss og andre komponister fra den klassiske wienerperioden, vil benytte denne spesielle anledningen til å hedre den musikalske arven etter «valsens konge». Med sine opptredener i de praktfulle salene i Schönbrunn-palasset har orkesteret gjort seg bemerket og blitt en kulturell ambassadør for Wien.

Schönbrunn Palace Orchestra’s nyttårskonserter i Skandinavia er et høydepunkt på den internasjonale konsertkalenderen. I 2025 besøker turneen de skandinaviske landene – inkludert Danmark, Sverige, Norge, Finland og Estland – ikke bare for å spre feststemning ved årsskiftet, men også være en unik hyllest til Johann Strauss.

Året 2025 markerer et spesielt jubileum for Johann Strauss, og Schönbrunn Palace Orchestra’s nyttårskonserter i Skandinavia gir en unik mulighet til å feire denne betydningsfulle begivenheten. Med sin mesterlige fremføring av Strauss’ verk og formidlingen av den wienermusikalske tradisjonen, vil disse konsertene helt sikkert skape uforglemmelige øyeblikk for publikum og bære arven fra “valsens konge” over hele verden.

Varighet:
Ca. 2 timer og 25 minutter inkl. pause

Arrangør:
Julius Production AB

Klassisk Nyttårskonsert

#Vår2025