Nøtteknekkeren med Moscow Art Ballet Theater

onsdag 16. desember 202016. des 2020 18:00 Kjøp
torsdag 17. desember 202017. des 2020 18:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 350 - 725 (INKL. SERVICEAVGIFT)VIKTIG INFO

Dette arrangementet kan bli påvirket av koronasituasjonen. Alle billettkjøpere blir kontaktet ved eventuelle endringer.

***

I desember kommer Moscow Art Ballet Theater til Stavanger med en av verdens mest kjente balletter: «Nøtteknekkeren»!

Den magiske forestillingen forbindes ofte med jul og vinterhøytiden. Den er ikke kun en ballett, men også et juleeventyr mange holder kjært.

Det opprinnelige eventyret ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffman i 1816. Nesten 50 år senere, skrev den franske forfatteren Alexandre Dumas en ny versjon av Hoffmans eventyr. Dumas sin versjon ble i 1892 gjort til en ballett med Peter Tsjajkovskijs vakre, fengende musikk og koreografi av Marius Petipa.

Siden den tid, har «Nøtteknekkeren» blitt en av verdens mest kjente balletter. Det fascinerende eventyret om lille Clara, den onde musekongen, og den modige nøtteknekkeren appellerer til både barn og voksne. Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden. Nå kommer den endelig til Stavanger konserthus!

Mer om Moscow Art Ballet Theater
Moscow Ballet Theater er et balletteater som turnerer både i Russland og Europa, med klassisk ballett på repertoaret. Danserne er uteksaminert fra Moscow State Academy of Choreography og Vaganova Ballet Academy i St. Petersburg.

VARIGHET
1 time og 50 minutter, inkludert pause.

ARRANGØR
Moscow Art Ballet Theater

Ballett Dans Juleshow