Nøtteknekkeren med Kyiv Grand Ballet

fredag 16. desember 202216. des 2022 18:00 Kjøp
lørdag 17. desember 202217. des 2022 18:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 350 - 725 (INKL. SERVICEAVGIFT)Julen handler om magiske øyeblikk, og den verdenskjente balletten Nøtteknekkeren er et av disse. Opplev en av verdens mest kjente balletter i desember, med dansere fra anerkjente Kyiv Grand Ballet på scenen!

Det opprinnelige eventyret «Der Nussknacker und der Mäusekönig» (Nøtteknekkeren og musekongen) ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffman i 1816. Nesten 50 år senere, skrev den franske forfatteren Alexandre Dumas en ny versjon av Hoffmans eventyr. Dumas sin versjon ble i 1892 gjort til en ballett med Peter Tsjajkovskijs vakre, fengende musikk og koreografi av Marius Petipa.

Siden den tid, har Nøtteknekkeren blitt en av verdens mest kjente balletter og et kjært juleeventyr for mange. Kort fortalt er handlingen et juleselskap som blir til en reise inn i en ung jentes julenattsdrøm full av skumle, vakre og morsomme scener hvor publikum dras med på en fantasifull eventyrreise sammen med Klara og nøtteknekkerprinsen. Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden.

Kyiv Grand Ballet er et balletteater som turnerer i Europa, med klassisk ballett på repertoaret. Danserne kommer fra ballettene i Kharkiv og Kyiv i Ukraina. Musikken er ferdig innspilt.

Turnéen presenteres av den ideelle organisasjonen «Kultur for folket» for å støtte ukrainsk klassisk ballettkunst og ukrainske artister som ikke har mulighet til å opptre i hjemlandet. 

VARIGHET
1 time og 50 minutter, inkludert pause

ARRANGØR
Kultur for folket

Ballett Dans

#Ballett #Høst2021 #Høst2022