NØTTEKNEKKEREN MED KYIV GRAND BALLET

tirsdag 12. desember 202312. des 2023 19:00 Kjøp
onsdag 13. desember 202313. des 2023 19:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 350 - 725 (INKL. SERVICEAVGIFT)Julen er fylt med magiske eventyr, og Nøtteknekkeren er ett av dem. Opplev den verdenskjente balletten i desember, med dansere fra anerkjente Kyiv Grand Ballet på scenen! 

Det opprinnelige eventyret «Der Nussknacker und der Mäusekönig» (Nøtteknekkeren og musekongen) ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffman i 1816. Nesten 50 år senere, skrev den franske forfatteren Alexandre Dumas en ny versjon av Hoffmans eventyr. Dumas sin versjon ble i 1892 gjort til en ballett med Peter Tsjajkovskijs vakre, fengende musikk og koreografi av Marius Petipa. 

Siden den tid, har Nøtteknekkeren blitt en av verdens mest kjente balletter og et kjært juleeventyr for mange. Kort fortalt er handlingen et juleselskap som blir til en reise inn i en ung jentes julenattsdrøm full av skumle, vakre og morsomme scener hvor publikum dras med på en fantasifull eventyrreise sammen med Klara og nøtteknekkerprinsen. Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden. 

Musikken er ferdig innspilt.

Kyiv Grand Ballet er et balletteater som turnerer i Europa, med klassisk ballett på repertoaret. Danserne kommer fra ballettene i Kharkiv og Kyiv i Ukraina. 

Turnéen presenteres av den ideelle organisasjonen «Kultur for folket» for å støtte ukrainsk klassisk ballettkunst og ukrainske artister som ikke har mulighet til å opptre i hjemlandet.

VARIGHET
1 time og 50 minutter, inkludert pause

ARRANGØR
Artform Production SL

Ballett Barneforestilling Dans

#Høst2023