Norsk Orgelfestival: Konsert med Joy-Leilani Garbutt

lørdag 16. september 202316. sep 2023 19:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 65 - 325 (INKL. SERVICEAVGIFT)I september inviterer Norsk orgelfestival til fire dager med unike orgelopplevelser i Stavanger og omegn. Blant høydepunktene blir den amerikanske organisten Dr Joy-Leilani Garbutt i Fartein Valen denne lørdagskvelden.

Som organist og musikkviter er Joy-Leilani Garbutt en en aktiv forkjemper for likestilling innen musikk. Hun er medgrunnlegger av Boulanger Initiative, en ideell organisasjon dedikert til å støtte musikk komponert av kvinner, gjennom konsertvirksomhet, utdanning og bestillingsverk. Hennes engasjement for kvinnelige komponister har blitt omtalt i The New York Times. Garbutt er mottaker av Fulbrightstipendet, og tilbrakte et år i Frankrike for å lære mer om franske kvinnelige komponister.

Dr. Joy-Leilani Garbutt konsentrer sin forskning på og formidling av musikken til komponister som ble oversett, glemt eller aldri ble oppdaget. Med et spesielt fokus på fransk orgelrepertoar komponert av kvinner, vil programmet for Norsk orgelfestival 2023 inneholde musikk av Elsa Barraine, Joséphine Boulay, Cécile Chaminade, og det upubliserte verket Sonate pour Orgue av Marie-Vera Maixandeau.  

I tillegg til sitt virke som organist, er hun også musikalsk leder i St Luke’s Episcopal Church i San Fransico.

Program for konserten kommer.

 
Varighet:
75 minutter

ARRANGØR
Norsk Orgelfestival

For kjøp av rullestolplass, vennligst ta kontakt med billettskranken på telefon 51 53 70 00, eller billett@stavanger-konserthus.no.

Orgel

#Høst2023 #Kvinneligekomponister