Norsk orgelfestival: Bruckner på orgel

lørdag 14. september 202414. sep 2024 19:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 65 - 325 (INKL. SERVICEAVGIFT)I forbindelse med 200 års jubileet for Anton Bruckners fødsel i år har organisten og dirigenten Hansjörg Albrecht satt i gang et prosjekt med å vise fram Bruckners storhet som komponist ved å spille transkripsjoner av symfoniene på orgel. Bruckners symfonier er storslåtte verk for symfoniorkester som tilhører det faste repertoaret som spilles verden over. Bruckner selv var organist og var kjent som en dyktig improvisator, men hans orgelkomposisjoner ruver ikke imot hans symfoniske musikk. Derfor blir dette et spennende orgelmøte med en av senromantikkens store mestre.
Albrecht har også bestilt ti komposisjoner fra forskjellige komponister som skal kaste lys over komponisten sett fra vår tid og vi får høre et «Vindu mot Bruckner» på kveldens konsert før vi får Bruckners fjerde symfoni servert på orgel.

Bli med til VIP-rommet kl 17:45 hvor vi viser «Bruckner-film»*

Filmen varer i 55 min. Gratis adgang. 

*En imponerende film har blitt laget om Hansjörg Albrechts enestående prosjekt, hvor Hansjörg Albrecht følges under sine innspillinger i de ulike europeiske byene. Andre personer involvert i prosjektet, som Christian Thielemann, kommer også til orde.

 

Program:
Philpp Maintz: Bruckner Window IV
 
Anton Bruckner: Symfoni nr.4, Ess-dur (1881-versjon, arr: T.Schmögner for orgel)
1. Bewegt, nicht zu schnell
2. Andante, quasi allegretto
3. Scherzo. Bewegt
4. Finale: Bewegt, doch nicht zu schnell

Medvirkende:                
Hansjörg Albrecht, orgel

Varighet:
Ca. 1 time og 30 minutter

ARRANGØR: Stavanger konserthus i samarbeid med Norsk Orgelfestival

Klassisk Orgel

#Bruckner200år #Høst2024