Nils Bech

fredag 23. september 202223. sep 2022 21:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 40 - 395 (INKL. SERVICEAVGIFT)Opplev Nils Bech i Stavanger konserthus!

Som både artist og scenekunstner finner vi Nils Bech i krysningsfeltet mellom musikk og performancekunst. Bech har tidligere opptrådt med performancekonserter på den internasjonale samtidskunstscenen, samt musikkfestivaler som Øyafestivalen og Roskilde. Bech hadde sitt største gjennombrudd med «O Helga Natt» som var med i NRKs suksess-serie SKAM. Tolkningen av «O Holy Night» streamet over 1 million på under 24 timer på Spotify og plasserte ham på så vel globale charts som NRK.

På tross av at det er gått 50 år siden homofili var kriminelt her til lands er det likefullt fortsatt en sjeldenhet å høre en kjærlighetssang skrevet av en mann til en annen mann, og i den norske sangboka finnes det et stort hull, hvor kjærligheten mellom to av samme kjønn er ikke-eksisterende. Dette tomrommet ønsker Nils Bech å fylle. I mange tiår har mannlige homofile artister utført duetter med kvinner og gestaltet en rolle for å tilpasse seg kommersielle og sosiale krav. Dette er normer og idealer Nils Bech aktivt bryter ned med sitt nye albumprosjekt.

Hans nye album kommer til høsten, og Nils Bech har allerede sluppet en rekke singler i forbindelse med prosjektet. Første låt ut var den følelsesladede låten «Jeg Elsker Han» etterfulgt av «Ny Fyr» med Kristian Kristensen; hans første duett på albumet. På dagen for 50-års markeringen slapp Nils «Gi meg tid» med Emir fra SushixKobe, en låt produsert av Henrik The Artist. Frem mot høstens albumslipp kommer flere låter til å bli sluppet fortløpende med nye samarbeidspartnere.

Nils er kjent for sine konseptuelle sceneshow og vi garanterer en magisk opplevelse dere ikke vil gå glipp av.

FOTO
Desiree Mattsson

VARIGHET
Ca. 1 time og 30 minutter, uten pause

ARRANGØR
Stavanger konserthus i samarbeid med Kapittel

Pop Samtidsmusikk

#Høst2022