Mozarts Requiem

onsdag 25. mars 202025. mar 2020 19:00 Kjøp
torsdag 26. mars 202026. mar 2020 19:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 170 - 275 (INKL. SERVICEAVGIFT)En sjelden anledning til å høre Mozarts Requiem i Fartein Valen!

Hele 240 sangere fra Rogalands musikklinjer og et mektig orkester sammensatt av musikere fra UiS og unge talenter i regionen medvirker når Mozarts vakre Requiem fremføres i Fartein Valen. Konserten er en oppfølging av den uforglemmelige Carmina Burana-oppsetningen for et par år siden, som med hjelp av Den kulturelle skolesekken (DKS) ble sett av flere tusen skoleungdommer i fylket.

Visjonen om å bringe både den unge utøveren og den unge lytteren inn i den klassiske musikkens skattkammer bæres videre i denne framføringen, og også i år blir det i samarbeid med DKS med skolekonserter begge dager på dagtid. På solistsiden satses det på unge utøvere.

Mozarts Requiem regnes for å være et av komponistens mest sublime verk, med en nærmest ikonisk status. Dette til tross for at komponisten etterlot verket uferdig før sin død i 1791. Musikk får en helt særegen karakter når den framføres av engasjerte ungdommer på et teknisk og kunstnerisk høyt nivå. Det er ikke ofte en får sjansen til å oppleve dette. Grip muligheten!

Medvirkende:
Musikkelever fra Skeisvang vgs
Vågen vgs
Stavanger Katedralskole
Musikere fra UiS og unge talenter fra regionen

Solister:
Ragnhild Thu Austnaberg
Ole Morten Velde
Mari Askvik
Leif Jone Ølberg

Arrangør:
Stavanger konserthus

Klassisk