Mozarts Requiem

søndag 13. mars 202213. mar 2022 17:30 Kjøp
søndag 13. mars 202213. mar 2022 19:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 170 - 275 (INKL. SERVICEAVGIFT)En sjelden anledning til å høre Mozarts Requiem i Fartein Valen!

Hele 240 sangere fra Rogalands musikklinjer og et mektig orkester sammensatt av musikere fra UiS og unge talenter i regionen, fremfører Mozarts vakre Requiem.

Konserten er en oppfølging av den uforglemmelige Carmina Burana-oppsetningen for et par år siden, som med hjelp av Den kulturelle skolesekken (DKS) ble sett av flere tusen skoleungdommer i fylket.

Visjonen om å bringe både den unge utøveren og den unge lytteren inn i den klassiske musikkens skattkammer bæres videre i denne fremføringen, og også i år blir det i samarbeid med DKS skolekonserter. På solistsiden satses det på unge utøvere.  

Requiem regnes for å være et av Mozarts mest sublime verk, med en nærmest ikonisk status. Dette til tross for at komponisten etterlot verket uferdig før sin død i 1791.  

Musikk får en helt særegen karakter når den fremføres av engasjerte ungdommer på et teknisk og kunstnerisk høyt nivå. Det er ikke ofte en får sjansen til å oppleve dette. Grip muligheten!

MEDVIRKENDE
Dirigent: Peter Szilvay
Solister: Ragnhild Thu Austnaberg, Ole Morten Velde, Mari Askvik og Leif Jone Ølberg

Musikkelever fra Skeisvang videregående skole,
Vågen videregående skole og Stavanger katedralskole
Musikere fra UiS og unge talenter fra regionen

Korinnstudering ved Ive Buch Romme, Jostein Myklebust, Anne Myrset Asheim, Bjørg Sanne Tone Sanne Helland, Martha Rovik Halvorsen, Kateryna Ustyantseva og Jorunn Lovise Husan

VARIGHET
Ca. 1 time

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Klassisk

#Vår2022