MONUMENT 0.10: The Living Monument med Carte Blanche

onsdag 23. mars 202223. mar 2022 19:30 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 150 - 320 (INKL. SERVICEAVGIFT)Carte Blanche innleder vårsesongen 2022 med et samarbeid med den ungarske kunstneren Eszter Salamon. Etter halvannet år med utfordrende forhold skal det igjen skapes en helaften med fokus både på eksperimentering og historie i en fullskala produksjon med alle danserne på scenen.

Eszter Salamon har siden 2001 presentert soloer og verk i større skala ved internasjonale scener og museum. Salamon er en kompromissløs kunstner, og beskriver seg selv som feminist og idealist. Som koreograf og utøver jobber hun ofte med kunsthistorie, representasjon og kroppens plass i samfunnet. I møtet med Carte Blanche innlemmes kompaniet i Salamons MONUMENT-serie som siden 2014 har utforsket monumentet som metafor og fenomen i kunsthistorien. Arbeidene hennes utvikler seg i ulike formater og i et bredt spekter av uttrykk gjennom snedig bruk av estetikk, metoder og poetikk.

Forestillingen, som har fått tittelen «The Living Monument», skaper en verden som har sin egen logikk. De skiftende landskap gir assosiasjoner til halvglemt historie og kultur. Gjenbruk av tekstiler og gjenstander gir unike scenebilder i en koreografi som leker med kroppsfigurer, mimikk og energi.

Med inspirasjon og metoder fra billedkunst og moderne installasjonskunst, utvikler scenografien seg til et levende monument av stemmer, dans, kropper og materialer. De langsomme overgangene mellom farger, kostymer og det sceniske landskapet skaper The Living Monuments dynamiske inngang til samtidsdans.

Eszter Salamon
Eszter Salamon bor og arbeider mellom Berlin og Paris. For tiden holder hun på med sin kunstneriske doktorgrad ved Kunsthøgskolen i Oslo, KHiO. Hun er prisvinner av Evens Arts Prize 2019 og vinner av La vie bonne call for projects av National Center for Plastic Arts (FR) og Aware: Archive of Women Artists, Research and Exhibitions, i 2020. Salamons produksjoner har blitt vist ved institusjoner og festivaler som MoMA i New York, Pompidou-senteret i Paris, Julidans i Amsterdam, Tanzquartier i Wien, Festival d’Avignon og Tanz im August i Berlin.

Koreograf og kostymedesigner: Eszter Salamon
Scenograf: James Brandily
Lysdesign: Silje Grimstad
Komponist: TBC
Koreografiassistenter: Elodie Perrin og Christine De Smedt
Kostymedesignassistent: Laura Garnier
Dansere: Adrian Bartczak, Aslak Aune Nygård, Anne Lise Rønne, Caroline Eckly, Daniel Mariblanca, Dawid Lorenc, Irene Vesterhus Theisen, Lin van Kaam, Mathias Stoltenberg, Max Makowski, Nadege Kubwayo, Noam Eidelman Shatil, Ole Martin Meland og Tilly Sordat.
Foto: Sjur Pollen

VARIGHET
Ca. 2 timer

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Dans Scenekunst

#Vår2022