Maijazz: Jon Balke – Siwan

fredag 13. mai 202213. mai 2022 19:00 Kjøp

Kuppelhallen
BILLETTER KR 150 - 290 (INKL. SERVICEAVGIFT)Siwan er et internasjonalt musikalsk prosjekt som ble startet av komponist og jazzmusiker Jon Balke. Den mest sentrale inspirasjonskilden til prosjektet er Al-Andalus, fra perioden 711 til 1492 da den iberiske halvøy var under muslimsk styre, men hvor kristelig, jødisk og islamsk religion levde side om side.
 
Komponist Balke tar utgangspunkt i dikt fra denne tiden, og sammen med de andre musikerne fantaserer han fram et sammensatt musikalsk uttrykk basert på den flerkulturelle og religiøse historiske perioden. Her møtes renessansen og barokk, tradisjonsmusikk fra Maghreb og Persia, og jazzmusikk, uten at det er snakk om en stiv, akademisk tilnærming. Musikken er fersk og fri, framført av et kollektiv av kreative og sterkt individuelle musikere. Siwan er en musikalsk eventyrreise med en rik historisk bakgrunn, og med noen grunnverdier som blir speilet i komposisjonene og musiseringen; samarbeid, toleranse og sameksistens.

Siwan var i utgangspunktet et bestillingsverk for den multikulturelle scenen, Cosmopolite, i Oslo i 2007, men ble også en del av Maijazz sin satsing i forbindelse med Europeisk kulturby i 2008. Siwan-prosjektet fikk videre liv gjennom en lang rekke konserter på internasjonale konsertscener og festivaler, samt ECM utgivelse Siwan (2009) og Nahnou oum (2017).

MEDVIRKENDE
Mouna Boutchebak, vokal
Jon Balke, komponist, tangentar
Bjarte Eike, barokkfiolin
Derya Turkan, fiolin
Pedram Khavar Zamini, tombak, zarb
Helge Norbakken, perkusjon
Barokksolistene, strykeorkester

FOTO
Paul Janssen, vwahumaine fotografie

ARRANGØR
Maijazz

Jazz

#Vår2022