MAIJAZZ: JAZZ/TAKES SUPERGROUP

fredag 12. mai 202312. mai 2023 20:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 250 - 470 (INKL. SERVICEAVGIFT)Se frem til en kveld med en gjeng som virkelig kan kalle seg supergruppe. De fire er ingen ringere enn Harvey Mason (trommer), Darryl Jones (bass), Bill Evans (saksofon) og Niels Lan Doky (piano).


Du kan ikke ha unngått å høre Harvey Masons trommestil – til et imponerende spekter av artister, faktisk fra Duke Ellington til Michael Jackson, Björk, og Herbie Hancock. Han var særdeles delaktig i Herbie Hancock-albumet «Headhunters» fra 1973, og var med og skrev hitlåten «Chameleon».
Bassisten Darryl Jones ble for alvor kjent på 1980-tallet da han turnerte verden rundt med både Miles Davis og Sting. Jones ble del av The Rolling Stones etter at bassist Bill Wyman trakk seg og har turnert og spilt inn med bandet siden 1994.
Bill Evans begynte sin karriere i en alder av 21 som saksofonist for Miles Davis og har siden samarbeidet med de største navnene innen jazz i tillegg til 26 soloalbum og en drøss Grammy-nominasjoner.
Danske Niels Lan Doky er av internasjonal presse bl.a. kalt «den beste pianisten i sin generasjon». Han leder også Niels Lan Doky International Jazz Collective, som er en sammenslutning av fremtredende musikere som møtes jevnlig for å presentere unike og eksklusive jazzkonserter. Det er dette konseptet denne gruppen springer ut ifra.
Disse supre artistene gir oss jazztolkninger av repertoar og sjangre som ikke tidligere er «oversatt» til jazz og må bare oppleves!
Niels Lan Doky, piano
Darryl Jones, bass
Harvey Mason, trommer
Bill Evans, saksofon

VARIGHET
ca. 90 min
 
ARRANGØR
Maijazz

Jazz

#Vår2023