Maijazz: En feiring av legenden Joni Mitchell

mandag 04. mai 202004. mai 2020 19:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 420 - 480 (INKL. SERVICEAVGIFT)Bli med når Maijazz 2020 inviterer til feiring av en av jazzens, og populærmusikkens store ikoner: Joni Mitchell.

I 2018 fylte den kanadiske komponist og sangeren Joni Mitchell 75 år. Samtidig var det 50 år siden hennes første plateutgivelse, og siden har hun vært en av populærmusikkens aller viktigste artister. Hennes innflytelse går også dypt inn i jazzen. Joni selv omfavnet jazzen og samarbeidet med ikoner som Jaco Pastorius, Wayne Shorter, Pat Metheny, Charlie Haden og Herbie Hancock.

I 2018 markerte Oslo Jazzfestival Joni-jubileet. Anja Lauvdal, den fremadstormende musikeren fra Flekkefjord, ble spurt om å sette sammen et ensemble til hyllestkonsert. Det ble en kjempesuksess med to utsolgte saler i Operaen. Suksessen fortsatte både på Nattjazz i Bergen og Kongsberg Jazzfestival, alle med utsolgte konserter! Nå kommer Anja Lauvdal til Maijazz med en festbukett av unge norske musikere fra øverste hylle for å gi Joni Mitchell den honnøren hun fortjener.

Dagsavisen ga konserten i Oslo 6 av 6 og skriver:

«Mektig Joni-hyllest! Etter endt konsert må vi også kunne slå fast at festivalen tok et svært bra valg da de ba Anja Lauvdal ta jobben med å hoppe etter Mitchell. De går løs på Mitchell-katalogen med en befriende og forførende kreativitet, i det som skal bli en strålende kveld.»

Medvirkende:
Anja Lauvdal – musikalsk leder/tangenter
Susanna Wallumrød – vokal
Rohey Taalah – vokal
Frida Ånnevik – vokal
Sondre Lerche – vokal
Hanna Paulsberg – saksofon
Heida Karine Johannesdottir – tuba
Torstein Lavik Larsen – trompet
Christian Winter – gitar
Magnus Nergaard – bass
Hans Hulbækmo – trommer

JazzNytt: «Vakkert og verdig Joni Mitchell dypdykk!»

Rolling Stone: «One of the greatest songwriters ever.»

AllMusic: «When the dust settles, Joni Mitchell may stand as the most important and influential female recording artist of the late 20th century.»

Arrangør: Maijazz

Festivaler Jazz MaiJazz Stavanger Symfoniorkester