Maijazz: 30-årskrigen «live» med Ketil Bjørnstad og Frode Rønli med band

lørdag 09. mai 202009. mai 2020 19:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 450 - 510 (INKL. SERVICEAVGIFT)Det ble aldri rockeopera, men dobbeltalbumet «30-årskrigen» som Ketil Bjørnstad og Stavangerensemblet ga ut sammen i 1981 ble legendarisk. Nå har Bjørnstad og Rønli latt seg overtale til å lage en konsertversjon, som får premiere i Zetlitz under Maijazz 2020. Dette vil du ikke gå glipp av!

«30-årskrigen» ble utgitt i oktober 1981. Prosjektet var ment å bli en rockeopera. Det skulle handle om å bli født på 1950-tallet, vokse opp på 1960-tallet og bli voksen på 1970-tallet. Albumet var et samarbeid mellom Ketil Bjørnstad (tekst og musikk) og Stavangerensemblet med Anders Bru, Frode Rønli, Øystein Eldøy og Knut Køningsberg, den gang Norges heteste band. Frode «Froddien» Rønli var dessuten sterkt medvirkende med ideer til Bjørnstads tekster.

Resultatet ble et legendarisk dobbeltalbum. Rockeoperaen ble det aldri noe av. Men nå har sentrale personer i Stavanger overtalt både Ketil Bjørnstad og Frode Rønli til å – for første gang – lage en konsertversjon av 30-årskrigen. Og premieren blir på Maijazz!

Medvirkende:
Ketil Bjørnstad – tekst/musikk/tangenter
Frode Rønli – vokal, pluss band

Arrangør: Maijazz

Festivaler Jazz MaiJazz Stavanger Symfoniorkester Stavangerensemblet