Maijazz: 30-årskrigen «live» med Ketil Bjørnstad og Frode Rønli med band

lørdag 08. mai 202108. mai 2021 19:00 Kjøp
Utsolgt

Zetlitz
BILLETTER KR 450 - 510 (INKL. SERVICEAVGIFT)Viktig informasjon til deg som har billett til «Maijazz: 30-års krigen live med Bjørnstad, Rønli og band» 9. mai 2020:

Pga. koronasituasjonen flyttes denne konserten til neste års festival. Ny dato er 8. mai 2021, samme sted og tidspunkt. Dersom det passer for deg å komme på ny dato, behøver du ikke foreta deg noe. Vi vil sende deg ny billett i god tid før konserten.

Dersom du heller vil ha refusjon i form av et gavekort på tilsvarende verdi som billettene, må du kontakte oss snarest og senest 30. april 2020. Send en e-post til billett@stavanger-konserthus.no og oppgi ditt ordrenummer, så sender vi gavekort til din e-postadresse. Ble billett(ene) kjøpt over disk i Stavanger konserthus, tar du kontakt med oss som nevnt over, eller på telefon 51 53 70 00 (valg 1).

Vennlig hilsen Stavanger konserthus 

***


Det ble aldri rockeopera, men dobbeltalbumet «30-årskrigen» som Ketil Bjørnstad og Stavangerensemblet ga ut sammen i 1981 ble legendarisk. Nå har Bjørnstad og Rønli latt seg overtale til å lage en konsertversjon, som får premiere i Zetlitz under Maijazz 2020. Dette vil du ikke gå glipp av!

«30-årskrigen» ble utgitt i oktober 1981. Prosjektet var ment å bli en rockeopera. Det skulle handle om å bli født på 1950-tallet, vokse opp på 1960-tallet og bli voksen på 1970-tallet. Albumet var et samarbeid mellom Ketil Bjørnstad (tekst og musikk) og Stavangerensemblet med Anders Bru, Frode Rønli, Øystein Eldøy og Knut Køningsberg, den gang Norges heteste band. Frode «Froddien» Rønli var dessuten sterkt medvirkende med ideer til Bjørnstads tekster.

Resultatet ble et legendarisk dobbeltalbum. Rockeoperaen ble det aldri noe av. Men nå har sentrale personer i Stavanger overtalt både Ketil Bjørnstad og Frode Rønli til å – for første gang – lage en konsertversjon av 30-årskrigen. Og premieren blir på Maijazz!

Medvirkende:
Ketil Bjørnstad – tekst/musikk/tangenter
Frode Rønli – vokal, pluss band

Arrangør: Maijazz

Festivaler Jazz MaiJazz Stavanger Symfoniorkester Stavangerensemblet