LINDA EIDE – OPPDRAG MOTTRO

mandag 15. mars 202115. mar 2021 18:00 Kjøp
Avlyst

Kuppelhallen
BILLETTER KR 450 (INKL. SERVICEAVGIFT)Viktig informasjon til deg som har kjøpt billett til “Linda Eide – Oppdrag Mottro” 15. mars 2021:

Pga. koronasituasjonen blir den planlagte forestillingen dessverre avlyst. Dersom du kjøpte billett på nettet, refunderer vi direkte til kortet du betalte med og du behøver ikke kontakte oss. Ble billett kjøpt over disk, vil du motta en ny sms med nærmere informasjon om refusjon. Vi refunderer billettpris ekskl. avgift.

Vennlig hilsen Stavanger konserthus

***


Endeleg kan publikum få gleda av å oppleva Linda Eide i ei varm og vittig soloframsyning, der ho utforskar livet til si eiga mor og det mytiske omgrepet gamle dagar. Dette er ei personleg jakt i ei felles fortid, ei tankevekkande framsyning med mat til både hjarte og hovud. Latteren sit laust, men bak den lurer også ei tåre.

«Oppdrag Mottro» vart spelt på Hordaland Teater i Bergen hausten 2018 til stor suksess med fulle hus, og framsyninga fekk veldig gode kritikkar i pressa:

Bergens Tidende (terningkast 5):
«Med hjerte og hjerne! I en mesterlig monolog gjør Linda Eide sin familiehistorie allmenngyldig og viktig. Det er et stykke norgeshistorie, en morsom forestilling og en rørende seanse».…. «Og til sist: for enscenepersonlighet Linda Eide er. Skulle tro hun aldri hadde drevet med noe annet enn scenekunst.»

Bergensavisen (terningkast 5):
«Linda Eide er en mester i å trekke linjer. Hun trekker linjer mellom tid, sted og mennesker»… «Det er den Knausgårdske metode, og det er Linda Eides metode. Jeg tror Mottro, eller mamma Eide, er glad datteren ikke valgte førstnevnte.»

Dag og Tid, Jan Landro:
«Med Oppdrag Mottro har Hordaland Teater, som har flytta frå Fana til Bergen sentrum, vunne nok ein siger og synt både bergensarar og strilar at det finst eit
godt nynorskteater i hjarta av byen.»

Avisa Hordaland: «Trampeklapp for Linda og Mottro»
«Kor mange gonger har me ikkje høyrt at den store kunsten ligg i å gjera det personlege og eigenopplevde til noko allment attkjenneleg? I så måte er Linda Eide sin monolog Oppdrag Mottro stor kunst.»

___________________________________

Av og med Linda Eide
Regi: Arvid Ones
Mottro si stemme: Liv Bernhoft Osa
Scenografi: Olav Myrtvedt
Lys: Einar Bjarkø
Video: Einar Bjarkø, Linda Eide
Video og lyd tilrettelegging: Mathias Grønsdal
Produsert av Hordaland Teater i samarbeid med HiHat. Turné i Sogn og Fjordane i
samarbeid med Sogn og Fjordane Teater. 

Framsyninga varer i 1 time og 20 min utan pause.

Arrangør: Det Vestnorske Teateret i samarbeid med Stavanger konserthus

Teater