les Ballets C de la B: Nicht Schlafen

tirsdag 19. september19. sep 20:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER 150.00 - 350.00 NOK (INKL. SERVICEAVGIFT)Dansere som speiler en verden i kaos.

Belgiske Alain Platel har revet ned barrierer siden han startet les ballets C de la B for å vinne et veddemål om hva man kan gjøre på en scene. I 2017 følger kompaniet opp internasjonale suksesser som «Gardenia» og «Coup Fatal» med den etterspurte forestillingen Nicht schlafen. Kompaniet er blant de viktigste nyskaperne innen samtidsdans i dag.

En gruppe menn samles rundt veltede hester for å utføre et rituale. Blant mennene ser du en kvinne. Flere av danserne har aggressive utfall mot hverandre, som bryter med koordinerte kropper og synkrone armer. Vil konfliktene utvikle seg til noe truende?

I Gustav Mahlers førkrigskomposisjoner, fulle av nervøsitet og lengsel etter en svunnen harmoni, finner koreograf Platel en match for bildene han vil skape på scenen. Vår tids komponist Steven Prengels setter Mahlers musikk i kontrast til afrikansk musikk, messende sang og lyd av dyr som flokker og sover. Prengels og koreograf Platel ser mye av tidlig 1900-talls uro i vår tid:
– Jeg har nylig lest ting om Trump, Erdogan, IS’ terror, Brexit og europeisk nasjonalisme og skremmende mange paralleller med tiden da Mahler levde, beskriver Platel.

 

– One of the most influential dance theatre companies in the world
THE GUARDIAN

 

Men dyrekropper, lidelse og aggresjon til tross: les ballet C de la B tar også publikum med i jakten på et bevrende håp. Håpet om at det vi er en del av ikke vil ende i fullskala ødeleggelse.

 

Høstens skandinaviske turné koordineres av Bærum Kulturhus. Forestillingen spilles i Stavanger konserthus 19. september og Sandvika, Bærum Kulturhus, 22. og 23. september Spilles også i Sverige, Dansens Hus.
Foto: Chris Van der Burght.

 

Arr. Stavanger konserthus