Leif Ove Andsnes

lørdag 29. oktober 202229. okt 2022 19:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 350 - 550 (INKL. SERVICEAVGIFT)Leif Ove Andsnes står høyt på alle konsertsteders ønskeliste, også vår. Fjorårets konsert ble rammet av koronarestriksjoner og avlyst. Det er derfor med ekstra glede vi ser frem til hans besøk høsten 2022. På programmet står verk av Janácek, Vustin, Beethoven og Dvorák.

Som Norges mest kjente pianist på 2000-tallet og en profilert instrumentalist internasjonalt, trenger Andsnes knapt noen introduksjon. Han har gitt ut flere titalls plater, og har fått høy internasjonal anerkjennelse for sine fortolkninger og sin fremragende teknikk. Han gir konserter i verdens beste konsertsaler og med de fremste orkestre, samtidig som han bygger opp en omfattende diskografi. Som ivrig kammermusiker har han grunnlagt sin egen årlige kammermusikkfestival i Rosendal.

Ingen andre artister har blitt tildelt så mange Spellemannpriser, og blant flere andre utmerkelser han er tildelt er det verdt å nevne Griegprisen (1990), Gammlengprisen (1993), Anders Jahres kulturpris (1999), Årets Peer Gynt (2007) og Gramophone Chamber Music Award (2008). I tillegg har han blitt utnevnt til æresdoktor ved Juilliard School i New York (2016), æresdoktor ved Universitetet i Bergen (2017), og Kommandør av St. Olavs Orden (2002).

Det er alltid en begivenhet når Andsnes gjester Stavanger. Ikke bare har han studert her, og siden spilt her jevnlig – han har også vært med å velge ut noen av flyglene her på huset. Velkommen til en kveld som garantert blir blant årets høydepunkt!

«En av sin generasjons mest begavede musikere»
Wall Street Journal

«En pianist med autoritet, eleganse, kraft og dyp musikalsk forståelse»
NY Times

PROGRAM
Leoš Janácek:
Pianosonate I.X.1905 “From the Street”

Alexander Vustin:
Lamento

Ludwig van Beethoven:
Sonate no 31, Ass-dur op 110.

Antonín Dvorák:
Poetiske tonebilder, opus 85

FOTO
Gregor Hohenberg

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Kammermusikk Klassisk

#Høst2022