Image in my Music med Ragin Wenk-Wolff

fredag 09. mars09. mar 19:30 Kjøp
Avlyst

Zetlitz
BILLETTER 315.00 - 415.00 NOK (INKL. SERVICEAVGIFT)Et multimedia, multidimensjonalt show. Fra klassiske perler til  Secret Garden og Pink Floyd

For alle og enhver, store og små.

«Inside my head the music has colors, shapes, textures, and many more images; imagine, now you can see it too …” 

Medvirkende: Ragin (violin), Tor Espen Aspaas (piano)

“Image in my Music” hadde premiere på Kilden i Kristiansand i 2014, foran et meget begeistret publikum. I showet får man oppleve det Ragin Wenk-Wolff ser i sitt indre når hun spiller på sin Stradivarius fra 1689. 

– Inni mitt hode har musikken farger, former, teksturer og andre bilder, forklarer Ragin. I dette showet tar hun oss med på en magisk reise inn i en musikers indre verden. Vi blir med inn i en drømmeverden hvor det visuelle kombineres med det auditive og inntrykkene og stemningene forsterkes gjennom musikken. Ragin viser hvordan hun ser musikk gjennom farger, former og teksturer og hvordan hennes opplevelse av musikk er multi-dimensjonal. Lys, mørke, nært, fjernt, dimensjoner av ulik materialitet er alle elementer i Ragnis multi-mediale konsert, og gir publikum en unik musikkopplevelse. Ragins indre rike vises også gjennom 6 forskjellige kostymer. Kostymene harmonerer i med fargene og atmosfæren til hvert nummer i programmet.

Ragins multimediale konsert-show kombinerer hennes egen billedkunst med foto- og filmkunst av Kai-Wilhelm Nessler og er produsert av Virtuell-Teater designer Joachim Schamberger. 

Ragin Wenk-Wolff fra Lindesnes har nettopp flyttet tilbake til Norge etter mange år i New York.  Ragin har bak seg alt fra hyppige radio- og TV-opptredener, uroppførelser og CD-innspillinger av violin-konserter komponert for og tilegnet henne, (bl.a. av Johan Kvandal, Ragnar Söderlind, Knut Nystedt)  med orkestre som Royal Philharmonic i London,  – til utstillinger av egen kunst på steder så forskjellige som Paris og Lyngdal, hvor hun samtidig  også ga konserter.

Hennes offisielle debutkonsert i Aulaen i Oslo som 17-åring skapte sensasjon og ble etterfulgt av Debutantprisen og utallige andre priser, solist-opptredener med alle de store norske orkestrene samt i Europa og USA.

Ragin om det å ha synestesi:  “Det er en deilig verden å være i.  Å forklare hvordan det er, blir som å forklare en blind hvordan det er å være seende, eller å forklare en døv hvordan det er å høre.  Det er en ekstra dimensjon som jeg deler med publikum, sier hun.”  – Fædrelandsvennen, 18. september 2013

Tor Espen Aspaas er en av våre mest profilerte pianister; professor ved Norges musikkhøgskole, en allsidig musikkformidler og grunnlegger av kammermusikkfestivalen Vinterfestspill i Bergstaden på Røros. Han har vært solist med tallrike symfoniorkestre i inn- og utland og mottatt en rekke utmerkelser, deriblant Levinprisen 2005 og Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden i 2016. Aspaas fikk sin USA-debut med en solorecital i Carnegie Hall våren 2013 og har et drøyt dusin kritikerroste CD-innspillinger bak seg. Han er fascinert av humor i musikk og improviserte parafraser, noe som nok vil merkes i denne forestillingen.

Idé / konsept, produsent, billedkunst, kostymer: Ragin

Virtual theater design, produsent: Joachim Schamberger

Fotograf: Kai-Wilhelm Nessler

Søm: Irene Halvorsen

Medvirkende: Ragin (violin), Tor Espen Aspaas (piano) 

Varighet: ca. 60 min. uten pause

ragin.no