Herbie Hancock

torsdag 16. november16. nov 20:00 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER 600.00 - 850.00 NOK (INKL. SERVICEAVGIFT)En av jazzens store innovatører – nemlig pianisten, komponisten og bandlederen Herbie Hancock – kommer til Stavanger i høst. Hancock har gjennom seks tiår satt tydelige fotavtrykk ikke bare innen for jazzen, men også innen populærmusikken. Og han er fortsatt i full sving.

Stavanger jazzforum og Stavanger konserthus presenterer denne konserten sammen, og har jobbet lenge for å få Hancock tilbake til byen. Høstens turné inkluderer også konserter i Bærum og Kristiansand, mens Molde Jazzfestival i sommer får besøk av giganten.

 Fra å være en del av Miles Davis sin kvintett på 60-tallet, fortsatte han med et elektrisk jazzrock-uttrykk på 70- og 80-tallet. Det sagnomsuste bandet The Headhunters og samarbeidsprosjekter med Chick Corea og Wayne Shorter er bare noen av hans mange musikalske høydepunkt. Hancock har alltid søkt de gode samspillene, og det er ikke uten grunn at han er utnevnt til Goodwill-ambassadør av UNESCO for sin dedikasjon og promotering av fred gjennom dialog, kultur og kunst.

I 2016 ble han tildelt en Grammy Lifetime Achievement Award. Det betyr langt i fra at 77-åringen har lagt inn årene. For tiden jobber han med en ny innspilling, og det er en meget engasjert musiker som gjester Stavanger i høst med sitt sterke band.

Herbie Hancock, piano
Vinnie Colaiuta, trommer
James Genus, bass
Lionel Loueke, gitar/vokal
Terrace Martin, keyboard/sax

 Arr. Stavanger jazzforum og Stavanger konserthus.