Gåte

fredag 17. april 202017. apr 2020 20:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 355 - 395 (INKL. SERVICEAVGIFT)VIKTIG INFORMASJON TIL DEG SOM HAR KJØPT BILLETT TIL KONSERTEN MED GÅTE I ZETLITZ 14. MARS 2020:

Vi har dessverre måttet flytte denne konserten til ny dato, fredag 17. april 2020.

Vi tar kontakt med alle som har kjøpt billett på e-post. Da vil du som kunde få valget mellom å bruke samme billett på ny dato, eller få pengene refundert. Ved refusjon, må du ta kontakt med oss snarest og senest 20. februar.

Vi beklager dette, og håper det passer for deg/dere å høre GÅTE på den nye konsertdatoen også.

*

Fantastiske Gåte er klar for Stavanger, denne gang med akustisk konsert i Zetlitz og et vevert, mer nedpå lydbilde. Som før med Gunnhild Sundlis eventyrlige stemme som bærende element.

Norsk folkemusikk har alltid vært grunnsteinen i bandet Gåte. Søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli vokste opp i et miljø som dyrket sjangerens mest mulig autentisk uttrykk. I Gåte ble imidlertid musikken heftig omarrangert, og i møte med en ny tidsalders teknikk og muligheter ble det skapt et storslagent og unikt lydbilde. Spesielt viktig var den svært lite tradisjonelle gitaristen Magnus Børmark, som også bidro sterkt til Gåtes intense og teatralske sceneshow.

«Etter snart et halvt tusen konserter hvor vi har forsøkt å gjøre alt størst mulig, vil vi nå prøve å dra alt mest mulig ned…» 

Fundamentet i låtene og Gåtes arrangementer lot seg overraskende lett omplassere i et mer vevert lydbilde. Med Gunnhilds vakre stemme som bærende element bruker Magnus og Sveinung kun tramporgel, gitarer og fele, men setter fortsatt et tydelig Gåte-preg på musikken. Autentisk blir det fortsatt ikke, men den magiske stemningen blir for det meste mer nær enn storslagen.

Arrangør: Stavanger konserthus

Folkemusikk Jazz Pop