Gåte

søndag 08. november 202008. nov 2020 20:00 Kjøp
Utsolgt

Zetlitz
BILLETTER KR 355 - 395 (INKL. SERVICEAVGIFT)Viktig informasjon til deg som har kjøpt billett til Gåte 17. april i Zetlitz:

Pga. koronasituasjonen er denne konserten flyttet til søndag 8. november 2020.

Vennlig hilsen Stavanger konserthus

***


Fantastiske Gåte er klar for Stavanger, denne gang med akustisk konsert i Zetlitz og et vevert, mer nedpå lydbilde. Som før med Gunnhild Sundlis eventyrlige stemme som bærende element.

Norsk folkemusikk har alltid vært grunnsteinen i bandet Gåte. Søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli vokste opp i et miljø som dyrket sjangerens mest mulig autentisk uttrykk. I Gåte ble imidlertid musikken heftig omarrangert, og i møte med en ny tidsalders teknikk og muligheter ble det skapt et storslagent og unikt lydbilde. Spesielt viktig var den svært lite tradisjonelle gitaristen Magnus Børmark, som også bidro sterkt til Gåtes intense og teatralske sceneshow.

«Etter snart et halvt tusen konserter hvor vi har forsøkt å gjøre alt størst mulig, vil vi nå prøve å dra alt mest mulig ned…» 

Fundamentet i låtene og Gåtes arrangementer lot seg overraskende lett omplassere i et mer vevert lydbilde. Med Gunnhilds vakre stemme som bærende element bruker Magnus og Sveinung kun tramporgel, gitarer og fele, men setter fortsatt et tydelig Gåte-preg på musikken. Autentisk blir det fortsatt ikke, men den magiske stemningen blir for det meste mer nær enn storslagen.

Arrangør: Stavanger konserthus

Folkemusikk Jazz Pop