Farshid Amin & Sepideh

fredag 21. oktober 202221. okt 2022 20:00 Kjøp

Kuppelhallen
BILLETTER KR 1000 - 1290 (INKL. SERVICEAVGIFT)Velkommen til en helaften med iransk musikk fra Farshid Amin og Sepideh!

Farshid Amin er kjent iransk verdensmusikk-artist. Tidligere kjent som Fash Amen på begynnelsen av 90-tallet, var Farshid Amin forsanger/gitarist for det Washington D.C.-baserte bandet Fear Of Man. Etter at han ble nominert for andre gang av WAMA (Washington Music Association) for beste vokalist, begynte Farshid å turnere med artistene Blondie og Julian Lennon.

På slutten av 90-tallet ga Farshid ut sin første persiske sang «Nastaran», som ble en umiddelbar megahit med millioner av iranere over hele verden. Hans høyt roste sanger «Change» og «Pray with me» gjorde Farshid til den første iranske/amerikanske artisten noensinne som opptrådte på The Democratic Party Presidential Victory-galla på valgnatten 2008. Han har blitt anerkjent av det amerikanske utenriksdepartementet for å ha lykkes med å fremme mangfold gjennom musikken sin. Den 4. november 2009 ga han en emosjonell fremføring av nasjonalsangen på NBA-spillene Iranian Heritage Night. Gjennom sine engelske tekster uttrykker Farshid sine synspunkter og perspektiv på dagens verdensspørsmål. Han mener at vi gjennom musikk kan bringe folk nærmere hverandre og påvirke folkemening.

Gjennom sine år som et persisk musikalsk ikon har Farshid Amin turnert verden rundt og underholdt hundretusenvis av beundrende fans med sine minneverdige fest- og dansehits.

Sepideh er en iranskfødt sanger. Hun flyttet til USA på slutten av 1980-tallet, og begynte å synge i bandet Setareh mens hun fortsatt gikk på videregående. Etter endt utdanning ble hun med i et annet band kalt Mask.

Sangerinnen har spilt inn og turnert rundt om i verden flere ganger, og fremført sanger på flere språk, inkludert persisk, engelsk, armensk, arabisk og tyrkisk. Hun har også utviklet en stor tilstedeværelse på sosiale medier med millioner av følgere på både Facebook, Instagram, Twitter og Telegram. I tillegg har musikken og videoene hennes fått over 100 millioner avspillinger og visninger på strømmeplattformer som YouTube, iTunes, Spotify, Radio Javan, Bia2.com, og andre.

VARIGHET
Ca. 4 timer, inkludert pause

ARRANGØR
Golden konsert

Verdensmusikk

#Høst2022