Europa Galante og Fabio Biondi

fredag 18. november 202218. nov 2022 19:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR 350 - 550 (INKL. SERVICEAVGIFT)En sjelden begivenhet, og et eksklusivt norgesbesøk venter når dirigent og fiolinist Fabio Biondi gjester oss sammen med sitt prominente italienske barokkorkester Europa Galante.

Biondi er godt kjent for deler av vårt publikum, fra sine år som kunstnerisk leder for tidligrepertoaret i Stavanger Symfoniorkester. Når han gjester oss denne høsten, er det imidlertid sammen med sitt eget fabelaktige orkester – Europa Galante. Orkesteret er kjent for energiske og grensesprengende konserter. Et særegent uttrykk og en fantastisk drivkraft i dirigent og kunstnerisk leder Fabio Biondi, har plassert Europa Galante blant verdens aller beste orkester. De spiller for fulle hus i verdens mest prestisjetunge konsertsaler, og har bak seg en lang rekke prisbelønte plateutgivelser.

Fabio Biondi vil at publikum skal høre musikken slik den opprinnelig lød, og musikerne spiller på historiske instrument. Biondi har dessuten håndplukket alle musikerne, og spiller selv fiolin. Uttrykket er lett gjenkjennelig, og Biondi er en mester i å fange stykkenes karakter.

Fiolinist og dirigent Fabio Biondi kommer fra Palermo og debuterte som solist med RAI Symfoniorkester som 12-åring. Han ble tidlig interessert i barokkmusikk, spesielt nyskapende tolkninger, og bestemte seg for å vie seg helt og fullt til denne epoken. I tillegg til å være kunstnerisk leder for Europa Galante, er han en ettertraktet solist og gjestedirigent for orkester og ensembler over hele verden. Slik har vi også blitt kjent med ham her i Konserthuset.

“Europa Galante is acknowledged as among the world’s best. Their performances and recordings are notable as much for their flair and vivid originality as for their meticulous attention to interpretative detail and precision of the ensemble.”
Gramophone

PROGRAM
Felix Mendelssohn:
Symfoni for strykere per nr. 2, nr. 5 og nr. 7

Konsert for fiolin og strykere i d-moll

FOTO
Marco Borggreve

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Kammermusikk Klassisk

#Høst2022