Christian Ihle Hadland og Bjergsted Symfoniorkester

søndag 22. oktober 202322. okt 2023 19:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR - 275 (INKL. SERVICEAVGIFT)Sjostakovitsj sin virtuose klaverkonsert nr. 1 er i de beste hender når pianisten Christian Ihle Hadland ivaretar solistoppgaven ved flygelet denne kvelden. Sammen med Bjergsted Symfoniorkester og solo-trompeter i SSO, Frank Braafhart, kan publikum glede seg til en spennende framføring av det som også kan kalles en dobbeltkonsert for klaver og trompet og strykere.

Christian Ihle Hadland trenger knapt noen introduksjon i Stavanger. Han er kjent fra en lang rekke opptredener med både SSO og andre norske og utenlandske orkestre og som kammermusiker. Han har i mange år også vært leder av kammermusikkfestivalen her i byen. Hans internasjonale gjennombrudd kom da han i 2011 som New Generation Artist spilte med alle de fire BBC-orkestrene og debuterte på Proms med Oslo-filharmonien. Nå er han etterspurt verden over.

Igor Stravinskijs Suite for lite orkester nr. 2 åpner kveldens konsert. Suiten er som en musikalsk spøk i fire korte satser og blir en passende intro til klaverkonserten. Johan Svendsens Symfoni nr. 2, av mange regnet som Norges beste fra den romantiske perioden, avslutter konserten.

Dirigent er Bastien Ricquebourg, også han fast ansatt i SSO. Der er Bastien alternerende solo-slagverker, men han har også utdanning og lang erfaring som orkesterdirigent. Han er nå fast dirigent og kunstnerisk leder for Bjergsted Symfoniorkester, byens orkester for amatørmusikere gjennom vel 40 år.

Program:
Igor Stravinskij: Suite for lite orkester, nr. 2
Dmitrij Sjostakovitsj: Klaverkonsert nr. 1 i c-moll, for klaver, trompet og strykere
Johan Svendsen: Symfoni nr. 2 i B-dur

Medvirkende:
Bastien Ricquebourg, dirigent
Christian Ihle Hadland, klaver
Frank Braafhart, trompet
Bjergsted Symfoniorkester, BSO

Varighet:
Ca. 1 time og 45 minutter, inkludert pause

Arrangør:
Bjergsted Symfoniorkester

Foto: Nikolaj Lund

Klassisk

#Høst2023